5 znakov, že Boh otvára nové dvere vo vašom živote

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 10:56 • 2 min
5 znakov, že Boh otvára nové dvere vo vašom živote

Veríte, že Boh má pre váš život dobrý plán a chce vás tam doviesť? Biblia hovorí: "Lebo ja poznám plány, ktoré mám s vami, plány na dobro a nie na zlo, aby som vám dal budúcnosť a nádej" (Jeremiáš 29,11).

slovakia

left justify in out

Hoci nás Boh teda uisťuje, že má s nami jasné plány a že tieto plány sú dobré, nie je vždy ľahké rozpoznať, kam nás vlastne vedie. Máme obdobia v živote, keď cítime, tušíme, že niečo v našom živote by sa malo udiať, niečo veľké, do čoho nás pozýva vyššia sila.
Tieto pocity by ste nemali prehliadať. Je viac jako pravdepodobné, že sa vám naozaj prihovára Boh a volá vás niekam sa v živote pohnúť, chce vám otvoriť nové dvere. Ak si nie ste týmto volaním istí, takéto životné obdobie väčšinou sprevádza niekoľko znamení a charakteristík.

1. Cítite nepokoj, ale nie negatívny.

Jednoducho viete, že je niečo vo vzduchu. Cítite zmenu, cítite pohyb, pnutie, akoby vás niečo niekam ťahalo. Pozeráte sa zrazu inak na mnoho vecí vo vašom živote, akoby z nadhľadu, máte pocit, že niektoré veci jednoducho musíte ukončiť, často sa neviete sústrediť na vaše doterajšie povinnosti, pretože sa už pozeráte nedočakov do budúcnosti. Mávate zvláštne šteklenie v bruchu, keď sa hovorí o ukončení niečoho, nových začiatkoch, príležitostiach. Ak cítite takýto nepokoj, nútiaci vás urobiť nový krok, sledujte pozorne ďalšie indície, ktoré vám napovedia ten správny smer.

2. Máte pocit, že vám niečo chýba.

Niekedy začneme pociťovať silný pocit prázdnoty, akoby nám v živote niečo dôležité chýbalo, a býva to práve v období, keď nám Boh začína otvárať nové dvere. Zdanlivo je všetko v našom živote v poriadku, tak, ako by malo byť, no niekde vnútri cítime, že Boh má pre nás niečo viac, niekam nás volá. Niekedy ani nevieme pomenovať, čo nám to vlastne chýba, len skrátka vieme, že niečo je tam, pred nami, k čomu sa potrebujeme pohnúť. Začnite sa Boha intenzívne pýtať, čo to je.

3. Vo vašom živote sa zjavujú nové veci, ľudia.

Bez toho, že by ste sa o to nejako pričinili sa vo vašom živote začínajú diať rôzne menšie či väčšie zmeny. Nové nečakané ponuky, vzťahy, ľudia, cesty, spolupráce… Boh niekedy jednoducho koná tak, že sám nám vezme to, čo už nám v živote neslúži a nahradí to novým, čo má pre nás pripravené. Najvýraznejšie sa to prejavuje v medziľudských vzťahoch. Boh nám posiela ľudí, cez ktorých sa k nám často prihovára, povzbudzuje, inšpiruje, dáva ďalšie indície. Vítajte nové veci v živote, ak sú v súlade s vašimi hodnotami, vierou, prospešné a zdravé pre váš život.

 

4. Cítite, že „je to väčšie a silnejšie“ ako vy.

Niekedy môžeme robiť v živote všetko správne a zdanlivo dokonale. No potom prídu chvíle, zázračné momenty, keď pocítime, že ide aj o niečo viac. Okamihy, v ktorých cítime, že sme akoby predlženou rukou  Boha, že práve konáme niečo, čo sme boli stvorení konať a sme presne tam, kde nás Boh chcel mať. To je vtedy, keď sme v súlade s Božím zámerom pre nás. Sú to chvíle neobyčajne naplňujúce a radostné, pretože nedáva človeku väčšiu spokojnosť, ako byť tým, čím nás on stvoril. Dbajte na tieto okamihy, keď cítite, že sa deje niečo väčšie, čo vás presahuje. To je ono!

5. Boh má trpezlivosť a bude vám to opakovať znovu a znovu.

Rôzne opakujúce sa motívy v našich životoch sú tým najlepším ukazovateľom toho, kam nás Boh chce viesť. Ak nám trošku dlhšie trvá pochopiť jeho zámer pre nás, on je vynaliezavý – bude nám to pripomínať znovu a znovu, rôznymi spôsobmi a cestami. Buďte pozorní, keď sa vo vašom živote opakuje nejaký motív, ľudia vám z rôznych strán hovoria tie isté slová, naďabíte na nejaké posolstvo v knihe, filme… Boh je ten najlepší a neomylný režisér, ktorý presne vie, čo je pre vás najlepšie a ako vás tam dostať. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Foto: Freepik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies