Slovenský obranný priemysel dosiahol medzinárodný úspech

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 14:31 • 2 min
Slovenský obranný priemysel dosiahol medzinárodný úspech

Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď sa dnes v španielskej Granade zúčastnil na oficiálnom spustení významnej spolupráce v oblasti obranného priemyslu. Slovenské zbrojárske podniky vyrábajú komponenty do munície, ktoré sú následne kompletizované práve v priestoroch španielskeho závodu Fábrica de Municiones de Granada (FMG).

slovakia

left justify in out

„Vo fabrike v Snine sa vyrába tzv. telo munície, ku ktorému v podniku ZVS Holding v Dubnici nad Váhom pridávame ďalšie dôležité komponenty a celý proces je finalizovaný práve v španielskej Granade. Vynikajúca spolupráca a skvelá správa pre slovenský obranný priemysel, ako aj ľudí, ktorým poskytuje živobytie,“ komentuje minister obrany SR Jaroslav Naď.

Všetky spoločnosti zapojené do tohto výrobného procesu patria do portfólia slovenskej spoločnosti MSM Group, pričom 50-percentným spoluvlastníkom spoločnosti ZVS Holding je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva obrany SR. Informuje o tom Martina Kovaľ Kakaščíková, hovorkyňa MO SR v tlačovej správe.

 

img

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti zopakoval, že slovenský obranný priemysel má plnú podporu vedenia MO SR, čo potvrdil aj osobnou účasťou na spustení tejto spolupráce. „Verím, že takýchto úspechov v rozvoji našich podnikov a ich expanzie aj do zahraničia sa nám v budúcnosti podarí ešte viac. Prináša to nielen dobré meno našej krajine, ale najmä pracovné príležitosti pre ľudí žijúcich na Slovensku. Tento projekt, ktorý zamestnáva desiatky ľudí, je toho dôkazom,“ dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies