Marček si za vraždu Kuciaka a Martiny Kušnírovej odsedí 25 rokov za mrežami, najvyšší súd mu vymeral vyšší trest

NETKY.SK • 2 December 2020, 14:15 • 2 min
Marček si za vraždu Kuciaka a Martiny Kušnírovej odsedí 25 rokov za mrežami, najvyšší súd mu vymeral vyšší trest

BRATISLAVA – Najvyšší súd SR vymeral Miroslavovi Marčekovi za vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka 25 rokov za mrežami.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd dnes Miroslavovi Marčekovi vymeral 25 rokov za mrežami za vraždu mladého novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Rozsudok je právoplatný.

 

Marčekovi hrozilo doživotie

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku pritom Marčeka odsúdil v marci tohto roka na 23 rokov odňatia slobody. Prokurátor sa však voči tomuto rozsudku odvolal a požadoval vyšší trest. Za dvojnásobnú vraždu Marčekovi dokonca hrozilo doživotie. Súd však zohľadnil to, že obžalovaný začal spolupracovať s políciou a ku skutku sa priznal.

 

img

 

V závere minulého roka bol odsúdený aj sprostredkovateľ Kuciakovej vraždy Zoltán Andruskó, ten však uzavrel dohodu o vine a treste. Vo väzení tak pobudne 15 rokov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dôkazy proti Kočnerovi v prípade objednávky vraždy Jána Kuciaka neboli presvedčivé, píše sa v rozsudku

 

Proces s Kočnerom a Zsuzovou bude pokračovať na NS 

V septembri ŠTS oslobodil spod obžaloby možného objednávateľa vraždy Mariána Kočnera a jeho volavku Alenu Zsuzsovú, ktorá mala vraždu sprostredkovať.

 

Senát to odôvodnil tým, že pre prokuratúre sa nepodarilo preukázať na základe dôkazov, že obvinení vykonali skutok tak, ako tvrdí obžaloba. Voči rozsudku sa odvolal prokurátor Vladimír Turan, ktorý trvá na vine Kočnera aj Zsuzsovej.

 

img

 

Spis tak skončil na Najvyššom súde, ktorý môže rozsudok buď zrušiť alebo celý prípad vrátiť Špecializovanému trestnému súdu. V opačnom prípade môže rozsudok potvrdiť a stane sa tak právoplatným.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ REPORTÁŽ Marián Kočner a Alena Zsuzsová sú nevinní, súd rozhodol

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies