Prezidentský palác sa ponoril v sobotu večer do tmy, pripojil sa tak k Hodine Zeme

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 09:33 • 2 min
Prezidentský palác sa ponoril v sobotu večer do tmy, pripojil sa tak k Hodine Zeme

BRATISLAVA - Kancelária prezidenta SR sa v sobotu 27. marca pripojila ku globálnej iniciatíve Hodina Zeme. O 20:30 sa na hodinu vyplo osvetlenie Prezidentského paláca. V tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

slovakia

left justify in out

Hodina Zeme upozorňuje na prepojenosť sveta v boji za ochranu planéty a klímy. Tohoročná kampaň sa zameriava na zvýšenie tlaku k prijatiu konkrétnych a ambicióznych záväzkov do roku 2030 na konferencii OSN o biodiverzite, ktorá sa bude koncom roka konať v Číne.

 

 

Hodinu Zeme tento rok podporil aj generálny tajomník OSN António Guterres s odkazom na to, že práve tento rok môžu lídri prijať kľúčové globálne záväzky pre ochranu životného prostredia.

 


Kancelária prezidenta SR chce byť podľa slov Strižinca v tomto prístupe inšpiráciou a príkladom. Prezidentka Zuzana Čaputová už vlani ohlásila ambíciu prezidentskej kancelárie stať sa do roku 2030 prvou uhlíkovo neutrálnou verejnou inštitúciou na Slovensku.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies