Recepty, o ktorých ste možno ešte nepočuli

NETKY.SK • 3 November 2021, 07:59 • 2 min
Recepty, o ktorých ste možno ešte nepočuli

Tam, kde je problém týkajúci sa zdravia, je nutné riadiť sa pokynmi v recepte. Predpíše sa liek, určí sa dávkovanie a do človeka sa vleje nádej. Tak predsa sa dá pomôcť, predsa to nemusí skončiť doživotným bojom s ochorením.

slovakia

left justify in out

Čo sa týka vynaliezavosti, ktoré v sebe skrýva 21. storočie, všetko je nastavené tak, aby to ľudstvo malo jednoduché, a ak je to čo i len trochu možné, nech sa to deje bez najmenšej námahy.

 

Sú ale isté trápenia, isté zlomeniny duše, na ktoré nestačí predpísať zvyčajný druh receptu. Ešteže nič nie je neriešiteľné, stále je k dispozícii iná možnosť. Ach, nie jedna, sú viaceré.


B recept
Odporúča sa vtedy, keď je smútok priveľký, keď sa hľadá potešenie, keď spánok obchádza, keď je dôležité rozhodnúť sa, ale urobiť voľbu je ťažké ako kameň a keď viera v Boha kolíše alebo sa zdá, že ani ľuďom sa dôverovať neoplatí.


Je možné vybrať si B recept kdekoľvek. Potrebné je jedine vlastníctvo Biblie, ktorá obsahuje Nový aj Starý zákon. Dávkovať sa smie kedykoľvek, odporúčam však nalistovať si text po prebudení aj tesne pred spánkom.

 

img


Vedľajšie účinky sú hlásené všelijaké, ale za zmienku stojí najmä zvýšená chuť do života, lepší spánok, sladšie sny a nájdenie múdrosti.

 

M recept
Uchýliť sa k nemu je vhodné, ak sa túžobne žiada zdôveriť, ale vo vzduchu visí obava, že iná ľudská bytosť to nepochopí, ak ťaží vina či hanba, ak je neznesiteľné zmieriť sa s minulosťou a prítomnosťou, ak sa zväčšuje osamelosť a ak chceme, aby deň znamenal čosi viac než len plnenie si pracovných a iných povinností.


Vo všeobecnosti však neexistuje dôvod, prečo by sa nemal využiť v akomkoľvek čase, či dobrom alebo zlom. Liekom je modlitba a najlepšie miesto, kde sa na ňu môžeme sústrediť, je miestnosť so zatvorenými dverami. 

 

img

 

Vedľajšie účinky sľubujú zníženie tlaku okolností, zmenu postoja k sebe, Bohu i okolitému svetu, schopnosť rýchlo odpúšťať, silu prekonať neprekonateľné a motiváciu vidieť nevšedné aj v najvšednejšom.

 

Prečítajte si tiež: O chlapčekovi, ktorý nemal kabát


S recept
Občas je prospešné byť i sám so sebou, načúvať hlasu srdca aj rozumu a vedieť vychutnávať aj melódiu ticha. Vždy však treba pamätať, že priveľká izolácia škodí a že prispieva k depresii, úzkostiam a celkovo k negatívnemu naladeniu.


S recept nemá viazanosť na konkrétne dianie, pretože byť v spoločenstve iných ľudí je poslanie určené Bohom od počiatku vekov. Je dôležité deliť sa o smiech aj slzy, počúvať aj byť vypočutý a učiť sa láske bez sebectva.

 

img


Pokiaľ je reč o vedľajších účinkoch, potom k nim jednoznačne možno zarátať smelosť, nazbieranie si nezabudnuteľných spomienok, zlepšenie viditeľnosti tak, že sa nebude vnímať čierne, ale bielo a získanie návykov, ktoré potešia Boha.

 

Mohlo by vás zaujímať: Halloween, Boh a zopár mŕtvych dušičiek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona