GAMING Spoločnosť Microsoft súhlasila s akvizíciou Activision Blizzard za $68.7 miliárd

NETKY.SK • 18 Január 2022, 19:31 • 2 min
GAMING Spoločnosť Microsoft súhlasila s akvizíciou Activision Blizzard za $68.7 miliárd

Microsoft Corporation oznámil plány na akvizíciu Activision Blizzard Inc., lídra vo vývoji hier a vydavateľa interaktívneho zábavného obsahu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Microsoft súhlasila s akvizíciou Activision Blizzard za $68.7 miliárd. Počas mnohých desaťročí si vývojárske štúdiá a tímy, ktoré tvoria Activision Blizzard, získali priazeň a rešpekt miliárd ľudí na celom svete. Kým sa táto transakcia neuzavrie, Activision Blizzard a Microsoft Gaming budú naďalej fungovať nezávisle. Táto akvizícia urýchli rast herného biznisu Microsoftu na mobilných zariadeniach, počítačoch, konzolách a cloudovom hraní, čo poskytne silné základy pre metaverzum.

 

 

Po uzavretí transakcie sa Microsoft stane treťou najväčšou hernou spoločnosťou na svete podľa tržieb hneď za spoločnosťami Tencent a Sony. Plánovaná akvizícia zahŕňa ikonické herné franšízy a známe herné tituly od štúdií Activision, Blizzard a King ako sú: „Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, Candy Crush,“ a mnoho ďalších titulov.

 

„Hry sú dnes najdynamickejšou a najvzrušujúcejšou kategóriou zábavy na všetkých platformách a budú hrať kľúčovú úlohu vo vývoji platforiem metaverza,“ povedal Satya Nadella, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft. „Hlboko investujeme do prvotriedneho obsahu, komunity a cloudu, aby sme otvorili novú éru hrania, ktorá umiestňuje hráčov a tvorcov na prvé miesto a robí hranie bezpečným, inkluzívnym a prístupným pre všetkých.“

 

 

S bohatou ponukou hier od Activision Blizzard by sa molo dostať čo najviac hier do predplatnej služby Xbox Game Pass a PC Game Pass. Microsoft Xbox oznámil, že Game Pass má momentálne viac ako 25 miliónov predplatiteľov. Rozšíriť by sa mali spomínané hry aj o možnosť cloudového hrania, kde vidí spoločnosť Microsoft budúcnosť s prístupom hier pre mobilné zariadenia, tablety, laptopy a iné bežné zariadenia, ktoré používatelia vlastnia. Vďaka tomu by sa mala rozšíriť herná komunita.

 

Možno vás zaujme: GAMING Take-Two mieri s akvizíciou Zynga na mobilný trh



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies