Antigénové testovanie končí. Za PCR testy si zaplatíme

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 20:08 • 2 min
Antigénové testovanie končí. Za PCR testy si zaplatíme

BRATISLAVA - Antigénové mobilné odberové miesta v stredu končia. Od štvrtka 1. júla zostane 120 mobilných odberových miest, vykonávať budú PCR testy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kapacita týchto miest bude 30-tisíc testov, v prípade potreby sa však môže navýšiť. Na tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ Odboru verejného zdravotníctva, skríningu a prevencie Ministerstva zdravotníctva SR Tomáš Kúdela.

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vysvetlil, že cieľom nového systému testovania je motivácia ľudí k očkovaniu.

 

img

 

Testovanie z medicínskych dôvodov, po kontakte s pozitívnym či pre deti do letných táborov bude naďalej hradiť štát. Na podujatia, kde je vyžadovaný PCR test, si ho však nezaočkovaní budú musieť zaplatiť sami.

 

Súvisiaci článok: Vláda rozhodla! Buď podstúpite očkovanie alebo po príchode zo zahraničia absolvujete karanténu


Ako konštatoval epidemiológ Martin Pavelka, v prípade zhoršenia epidemickej situácie sa rozšíri zoznam aktivít, kde budú nezaočkovaní potrebovať PCR test.

 

img

 

Diskutuje sa o tejto povinnosti v reštauráciách, krčmách, fitness centrách, plavárňach, hoteloch, múzeách a galériách, na hromadných podujatiach, športových tréningoch a obradoch okrem pohrebov. „Ak som plne zaočkovaný, nemusím sa testovať,“ podotkol.
 

Prečítajte si tiež: Stále váhate nad očkovaním? Matovič predstavil lotériu, ktorá vám môže pomôcť rozhodnúť sa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies