Prezidentské voľby na Filipínach sprevádzajú explózie aj streľba vo volebnej miestnosti!

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 09:00 • 2 min
Prezidentské voľby na Filipínach sprevádzajú explózie aj streľba vo volebnej miestnosti!

MANILA - Na Filipínach sa v pondelok konajú prezidentské voľby, ktoré tradične sprevádzajú nepokoje. Favoritom voľby hlavy štátu je Ferdinand Marcos mladší, syn diktátora Ferdinanda Marcosa, ktorý musel po povstaní v roku 1986 aj so svojou rodinou odísť z Filipín.

slovakia

left justify in out

Traja členovia ochranky zahynuli pri streľbe vo volebnej miestnosti v juhofilipínskej provincii Maguindanao. V pondelok to uviedla miestna polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. Streľba nastala krátko po tom, ako v meste Buluan na ostrove Mindanao otvorili volebné miestnosti. Jeden ochrankár utrpel zranenia. 

 

 

V provincii Maguindanao zaznamenali v uplynulých hodinách explózie v mestách Datu Unsay a Shariff Aguak. Pri výbuchoch utrpelo zranenia deväť ľudí.

 

V spojitosti s prezidentskými voľbami v roku 2016 zaznamenali na Filipínach celkovo 133 incidentov. Tento rok ich zatiaľ polícia zaznamenala 16. Najhoršie politické násilie v dejinách Filipín sa odohralo v roku 2009 v provincii Maguindanao. Ozbrojenci v službách istého miestneho politika, v snahe zabrániť jeho rivalovi v podaní kandidatúry, zastrelili 58 ľudí.

 

Prečítajte si tiež: Futbalové derby v Bratislave: Polícia eliminovala rizikových fanúšikov!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies