Súkromný investor chce v Bojniciach vybudovať športovo-zábavný park

NETKY.SK • 3 Január 2023, 15:30 • 2 min
Súkromný investor chce v Bojniciach vybudovať športovo-zábavný park

BOJNICE - Spoločnosť ZMB má záujem vybudovať v blízkosti kúpaliska Čajka v Bojniciach športovo-zábavný areál. Investíciu odhadla na približne 25 miliónov eur, priniesť má 40 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

"Športovo-zábavný park nadväzuje na letné kúpalisko Čajka s cieľom poskytnúť rekreačné aktivity pre rodiny s deťmi aj v prípade nepriaznivého počasia, respektíve mimo hlavnej letnej sezóny, keď je kúpalisko v obmedzenom režime," uviedla spoločnosť v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Konateľom firmy so sídlom v Bojniciach je Slavomír Eliaš, ktorý má i Kúpele Bojnice a kúpalisko Čajka. Dominantným objektom projektu v zázemí kúpaliska bude dvojpodlažná budova so zastavanou plochou 5910 štvorcových metrov (m2) a podlahovou plochou 7441,83 m2. Súčasťou areálu bude parkovisko s kapacitou 158 stojísk. V objekte plánuje investor sústrediť bar, minigolf, trampolíny, šmykľavky, skákacie a lezecké hrady či lezecké steny. "Realizáciou navrhovanej činnosti sa rozšíria možnosti na športovo-rekreačné vyžitie v Bojniciach, ktoré má v spojením s liečebnými kúpeľmi dlhoročnú tradíciu," skonštatovala firma v zámere. Vybudovanie nového zariadenia takéhoto formátu bude podľa nej prínosom pre rozvoj rekreácie a športu a vďaka tomu zákonite aj pre rozvoj mesta a regiónu. "Priamo, ale aj nepriamo prispeje k lepšej dostupnosti služieb a možnosti rekreácie, rozvoju cestovného ruchu a sociálno-ekonomických podmienok v meste a jeho okolí," ozrejmila. S výstavbou chce investor začať ešte v tomto roku, park plánuje dokončiť v roku 2025. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona