SKUTOČNÝ PRÍBEH Jedna silvestrovská noc, jedna nehoda a toľko svedectiev, že Boh je skutočný

NETKY.SK • 31 December 2023, 10:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Jedna silvestrovská noc, jedna nehoda a toľko svedectiev, že Boh je skutočný

Bolo to v jednu silvestrovskú noc. Písal sa rok 1998 a zatiaľ čo ostatní sa, aspoň v rámci možností veselili, jedna rodina to mala mimoriadne ťažké. Ale skôr, než vám poviem, ako sa to skončilo, musím vám ozrejmiť, čo tomu predchádzalo. Posaďte sa, lebo takéto príbehy píše len život sám.

slovakia

left justify in out

Nehoda

Bol to muž závislý od alkoholu. Tri deti, manželka, malý byt, ale veľa nešťastia. Hoci by sme sa to snažili popierať, závislosť ničí všetkých – je ňou zasiahnutý závislý, ale aj celé jeho okolie. Muž nevlastnil vodičský preukaz, napriek tomu si pod vplyvom alkoholu rád sadal za volant. Ako je to pre podobné stavy typické, nenapadlo mu premýšľať. Nenapadlo mu zhodnotiť, aké škody môže napáchať, že ohrozuje seba a iných.
A tak aj v jeden večer odišiel s kamarátom. V noci sa nevrátil, ale to v podstate nikoho neprekvapilo. Aj jeho deti si už zvykli, že ocko sem-tam nepríde, že sa vráti až ráno, prípadne o niekoľko dní neskôr. Tentoraz to ale dopadlo ináč.

Na dvere bytu zaklopala polícia. Žena, manželka a matka, šla otvoriť. Najskôr musela zodpovedať základnú otázku, či ten a ten je jej manžel, lebo ak áno, nesú jej zlú zvesť. Že mal vážnu autonehodu, že ho vyťahovali z horiaceho auta. Že bojuje o život.

Zázrak

Ako ste si už asi domysleli, autonehoda prebehla v decembri. Presne na Silvestra ho operovali, brali mu slezinu. Zdravie viselo na vlásku, tvrdili, že je malá pravdepodobnosť prežitia, a ak by aj prežil, viac sa nebude môcť venovať práci murára. Bolo to stiesňujúce, hrozné. Priam odporné, ako alkohol opäť raz rozbíjal a lámal duše na kusy.

V tom období matka muža začala navštevovať cirkev, a keďže to tam fungovalo priateľsky, informovala aj tamojšieho kazateľa o stave svojho jediného syna. Prosila, aby sa za neho šli pomodliť, on aj ďalší misionári, ktorí tam práve boli. A oni veru aj prišli, k neznámemu, ktorého jakživ nestretli a o ktorom počuli len teraz, vystreli ruku a prosili Boha o zázrak.

Bože, ak ho zachrániš, prestanem fajčiť,“ povedal vtedy mužov otec.

No a stalo sa, čo dokáže urobiť iba Boh. Muž vyzdravel, a nielenže vyzdravel, ale aj naďalej pracuje. Trvalo to síce dlho, ale aj od alkoholu dal ruky preč. Slúži v cirkvi, a kým jeho otec ešte žil, plnil sľub, čo vtedy tíško vyriekol. Cigariet sa viac nedotkol, lebo takéto sľuby nie sú daromné. Plniť by sa mali, čo ako ťažké by sa zdali byť.

Jedna silvestrovská noc, jeden zázrak a toľko životov a svedectiev, ktoré môžu aj dnes dosvedčiť, že 

             



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, Zdroj foto Pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies