Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala očkovací zákon

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 11:15 • 2 min
Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala očkovací zákon

BRATISLAVA - Vyplýva to z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorú podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Novela umožňuje ÚVZ alebo regionálnemu úradu verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia nariadiť dočasný vstup do prevádzok a na hromadné podujatia len na základe potvrdenia o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, prekonaní ochorenia alebo o negatívnom výsledku testu.

 

img

 

Úrad verejného zdravotníctva tak bude môcť pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz. 

 

Zaočkovaní ľudia, tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, a negatívne otestovaní ľudia budú môcť po preukázaní sa COVID preukazom využívať "naplno" služby prevádzkovateľov, ktoré budú inak v rámci protipandemických opatrení obmedzené.

 

img

 

Parlament rokoval o zákone v skrátenom legislatívnom konaní a novelu schválil ešte v nedeľu (25. júla 2021). Po jej schválení hlavou SR ju čaká ešte uverejnenie v Zbierke zákonov SR a až potom budem platná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies