Prezidentka vyzdvihla význam včiel a včelárstva

NETKY.SK • 5 September 2020, 10:19 • 2 min
Prezidentka vyzdvihla význam včiel a včelárstva

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová poukázala na dôležitú prítomnosť včiel v prírode. Urobila tak prostredníctvom svojho statusu na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Podľa Čaputovej by bez včiel neboli na svete prítomní ani ľudia, pretože úloha opeľovačov v prírode je nezastupiteľná.

 

V máji tohto roku umiestnila hlava štátu do Prezidentskej záhrady dve včelie rodiny v rámci projektu Mestské včely, ktorý realizuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica.

 

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Piatok 4. septembra 2020

 

Med z Prezidentskej záhrady plánuje podľa svojich slov využívať ako prezidentský dar.

„Včely nám ukazujú vzájomnú prepojenosť prírody. Umožňujú kvitnúť našim záhradám, balkónom a rásť úrode.Práve včera vyšla správa o tom, že včelári z rôznych končín Slovenska zaznamenávajú jeden z najhorších ročníkov za ostatných tridsať rokov. Ide o dôsledky klimatickej krízy, ktorá spôsobuje veľké posuny v kvitnutí jednotlivých druhov rastlín, čo vedie k takzvaným krátkodobým nárazovým znáškam a veľkým znáškovým medzerám,“ napísala prezidentka vo svojom profile na sociálnej sieti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies