Ako vyzeralo školstvo od stredoveku až do roku 1989? Odpoveď nájdete v novootvorenom múzeu

NETKY.SK • 25 Apríl 2024, 14:30 • 2 min
Ako vyzeralo školstvo od stredoveku až do roku 1989? Odpoveď nájdete v novootvorenom múzeu

Dočkali sme (ste) sa! Múzeum školstva a pedagogiky sa po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia, otvára širokej verejnosti

slovakia

left justify in out

Expozícia bude prezentovať školstvo ako významný fenomén spoločnosti na území dnešného Slovenska od stredoveku až do ponovembrových zmien v roku 1989. Historické údaje, ako sa menilo školstvo a vzdelávanie na našom území naprieč storočiami a významnými obdobiami, doplnia unikátne školské pamiatky z fondu múzea, viaceré vystavované úplne po prvý krát. Výnimočné je tiež architektonicko-výtvarné stvárnenie celej expozície, ktoré vie zaujať každú generáciu návštevníkov.

Nenechajte si ujsť príležitosť, prísť nás v sobotu 27 apríla medzi 11.00 - 19.00 navštíviť. Na otvorení bude návštevníkov zabávať postava "Ducha" školy, o náladu sa postará príjemná hudba, osviežiť sa môžete v stánku s kávou od SVÄG TO GO, ktorý bude pripravený pred budovou múzea.

Príďte si vychutnať nielen nové priestory, ale aj zaujímavý projekt stálej expozície Dejinami školstva, ktorý bude otvorením múzea uvedený do života. Vstup do múzea je bezplatný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Múzeum školstva a pedagogiky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies