Salzburg prichádza o svoju najväčšiu hviezdu, Haaland prestúpil do Nemecka

NETKY.SK • 30 December 2019, 11:35 • 2 min
Salzburg prichádza o svoju najväčšiu hviezdu, Haaland prestúpil do Nemecka

NEMECKO - Nórsky futbalista Erling Braut Haaland bol v poslednej dobe žiadaný takmer v každom väčšom klube Európy. Súboj oňho nakoniec vyhral jeden z najlepších tímov nemeckej Bundesligy.

slovakia

left justify in out

Nórsky útočník Haaland, ktorý má ešte len 19 rokov prestúpil napokon do Borussie Dortmund, s ktorou podpísal kontrakt do konca sezóny 2023/2024. Vestfálsky klub a aktuálne štvrtý tím najvyššej nemeckej súťaže získal túto mladú hviezdu "iba" za 20 miliónov eur, hoci sa spomínali aj oveľa vyššie sumy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dortmund fans love this post 👀🔥

Príspevok, ktorý zdieľa FIG2 Football (@fig2football),

 

United prestup nevyšiel

Európske médiá už spájali nórsku vychádzajúcu hviezdu s Manchestrom United, kde mal útočník podľa všetkého najprv skončiť. Rokovania však stroskotali na požiadavkách hráčovho agenta Mina Raiolu. Ten sa do kontraktu snažil zahrnúť pomerne nízku výkupnú klauzulu na úrovni 50 miliónov eur a tiež vysoké percentá z ďalšieho prestupu hráča, s čím vedenie "červených diablov" nesúhlasilo. Ako uvádza web sportowefakty.wp.pl, celá situácia sa nakoniec vyvinula tak, že Dortmund zaplatil Salzburgu za Haalanda 20 miliónov, ďalších 15 zinkasoval jeho agent Raiola ako províziu a 10 miliónov ešte putovalo na konto Haalandovho otca.

 

 

Od začiatku to bol Dortmund
V rozhovore pre web svojho nového zamestnávateľa sa Haaland vyjadril, že práve Dortmund bol klubom, do ktorého chcel prestúpiť. "Mal som niekoľko intenzívnych rozhovorov s výkonným riaditeľom klubu Hansom-Joachim Watzkem, športovým riaditeľom Michaelom Zorcom a trénerom Lucienom Favrom. Od začiatku som vedel, že chcem prestúpiť práve sem. Nemôžem sa dočkať, až budem môcť hrať pred viac ako 80-tisíc fanúšikmi v neuveriteľnej dortmundskej atmosfére," vyjadril sa Nór.

 

 


Salzburgu vďačí za svoj rast
Haaland je v krátkom slede druhým hráčom, ktorý opúšťa Salzburg. V decembri totiž podpísal s anglickým FC Liverpool kontrakt Japonec Takumi Minamino. Nórsky kanonier bude mať však na klub z Mozartovho mesta iba pekné spomienky. "Prestup do Salzburgu bolo doposiaľ najlepším rozhodnutím môjho života. V perfektnom prostredí som mal možnosť veľa sa naučiť za krátky čas. Som veľmi vďačný tomuto klubu. Moja cesta pokračuje v Dortmunde, ale vždy sa s radosťou obzriem za pôsobením v Salzburgu," uviedol Haaland pre web rakúskeho majstra.

 

 

Koniec Rakúšanov v Lige majstrov

Dôvodom odchodu tak výzamných mien je možno aj fakt, že Salzburgu nevyšiel postup zo skupinovej fázy Ligy majstrov, keď v nabitej E-skupine mali za súperov obhajcu Liverpool, nevyspitateľný Nepaol a belgického majstra Genk. So ziskom 7 bodov sa Salzburg umiestnil na treťom mieste, ktoré zabezpečuje Európsku ligu. Tam sa však tohto roku dostali aj mužstvá ako Benfica, Ajax či Inter Miláno s Milanom Škriniarom. Pre Rakúšanov to bude ešte náročná cesta pohárovou Európou. Naproti tomu Borrusia sa predstaví v osemfinále proti PSG. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies