Po zmiznutom malom lietadle na Orave stále pátrajú, v noci ho hľadalo sto ľudí

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 08:20 • 2 min
Po zmiznutom malom lietadle na Orave stále pátrajú, v noci ho hľadalo sto ľudí

ORAVSKÁ LESNÁ - Malé lietadlo, ktoré vo štvrtok (18. 5.) večer zmizlo z radarov na Orave, stále nenašli. Ako v piatok ráno potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík, aktuálne pokračujú v pátraní.

slovakia

left justify in out

V noci sa doň zapojilo vyše 100 ľudí. Janckulík uviedol, že prehľadali Oravskú Lesnú a široké okolie, no bezúspešne. "Ideme smerom do Novote, ešte tam máme informácie od svedkov, ktorí nám volajú. V noci sa do akcie zapojilo vyše sto ľudí. Medzi nimi Oravský záchranný systém, dobrovoľní hasiči, polícia aj Záchranný systém Slovensko z Trnavy, Serede s dronmi," vymenoval.

 

Oblasť od Flajšovej cez Okrúhlicu smerom na Oravskú Lesnú počas noci prehľadávali aj horskí záchranári, a to pomocou dronu s termovíziou. "Zatiaľ bezvýsledne," napísali na sociálnej sieti. Lietadlo mal podľa Janckulíka riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý mal nalietaných 4500 hodín. Štartoval v Topoľčanoch, smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona