Prezident Kiska "kozákovcom" verí, chce ich povzbudiť na ME

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:50 • 2 min
Prezident Kiska "kozákovcom" verí, chce ich povzbudiť na ME

BRATISLAVA - "Boli to nervy," priznal prezident Andrej Kiska, keď témou besedy v jeho sídle sa v utorok popoludní stalo aktuálne dianie na európskom futbalovom šampionáte vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Kým na sledovanie bežných ligových zápasov si prezident republiky čas a priestor hľadal v uplynulej sezóne veľmi ťažko, úvodný súboj Slovákov na ME 2016 vo Francúzsku s Walesom (1:2) si nenechal ujsť. "Náš výkon v prvom polčase s Walesom nebol optimálny, v druhom to už bolo oveľa lepšie. Už sme hrali oveľa lepšie. Trochu sme v úplnom závere súboja mali aj smolu... Aj také zápasy sú vo futbale," vrátil sa prvý muž Slovenskej republiky k historickému vystúpeniu A-tímu SR na majstrovstvách Európy.

 

"Škoda, že nám nevyšla tá prvá veľká šanca hneď v úvode zápasu. Ak by sa nám vtedy podarilo skórovať, určite by to bolo iné stretnutie," vyslovil svoj názor prezident Andrej Kiska a pokračoval: "Naši vedia hrať senzačný futbal. Majú na to hráčov. Ale niekedy to jednoducho nejde... Sám som bol v mladosti športovec. Viem, že zrazu sa vám zviažu ruky a nohy - a čo ste voľakedy bežne zvládali, zrazu neviete urobiť. Neviete to preniesť do zápasu. Viem, že sa to niekedy stane, že to jednoducho nejde. Darmo máte natrénované, nedá sa."

 

Andrej Kiska tiež priznal, že smerom k ďalším duelom Slovákom na ME je optimistom. Aj keď si uvedomuje aktuálnu silu rivalov, ktorí "kozákovcov" vo Francúzsku ešte čakajú. "Teraz sa treba veľmi dobre pripraviť na duel s Ruskom. To bude z hľadiska nášho účinkovania na tomto šampionáte veľmi dôležitý zápas. Ja verím, že ho zvládneme. Máme na to, aby sme tento duel zvládli. Mužstvu trénera Kozáka verím. Naozaj mu verím. A tiež dúfam, že sa im práve v tomto súboji rozviažu ruky a nohy, že budú dávať góly, na aké sme u nich boli zvyknutí. Máme šancu ísť ďalej. Verím, že to zvládneme," neskrýval svoj optimizmus bývalý popradský ligový volejbalista a súčasný prezident Slovenska. "Či pôjdem aj ja povzbudzovať priamo do Francúzska? Ak by to vyšlo, ak by sme zdolali Rusov, pravdepodobne by som ich išiel povzbudiť na zápas s Anglickom. Ale v tejto chvíli ešte neviem, či mi to ďalšie okolnosti vôbec dovolia," reagoval Andrej Kiska na otázky novinárov a pokračoval: "Všetko bude závisieť od toho, či vo Francúzsku zvládneme súboj s Ruskom tak, ako si všetci želáme. A potom tiež aj to ako sa bude vyvíjať naša vnútropolitická situácia."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies