Bottas v kvalifikácií zdolal Hamiltona, mizéria Ferrari pokračuje

NETKY.SK • 9 August 2020, 08:00 • 2 min
Bottas v kvalifikácií zdolal Hamiltona, mizéria Ferrari pokračuje

SILVERSTONE- V sobotňajšej kvalifikácii na anglickom Silverstone, fínsky pretekár stajne Mercedesu Valtteri Bottas dokázal poraziť 6-násobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Trápenie Scuderie Ferrari v tohtoročnej sezóne pokračuje naďalej.

slovakia

left justify in out

 

Nová zmluva dodala Valtterimu potrebné tisícinky

V priebehu týždňa oznámil Mercedes predĺženie spolupráce s Bottasom , ktorý odmenil svôj tím ziskom pole position. Na fantastické kolo Bottasa nedokázal jeho tímový kolega zareagovať, a tak na štartovom rošte bude stáť len na druhej pozícií. Rozdiel medzi Bottasom a Hamiltonom bol len v tisícinách sekundy (+0,063). „Som spokojný s progresom nastavenia auta od minulého víkendu, čo je dôvod, prečo som dokázal zajazdiť také dobré kolo,“ citoval Bottas v rozhovore krátko po kvalifikácií.

 

img

 

Navrátilec Hülkenberg podal fenomenálny výkon

Často považovaný za jedného z najtalentovanejších jazdcov v kolotoči F1, nemecký pilot Nico Hülkenberg sa dokázal kvalifikovať na stupne víťazov. Po menšej chybe v druhej časti kvalifikácie sa dokázal oklepať a v tretej časti podal famózny výkon. Žeby konečne dokáže „Hulk“ získať svoje prvé pódium? To sa dozvieme už dnes, no mnohí milovníci tohto motoršportu by mu to srdečne dopriali.

 

img

 

Trápenie Ferrari a hlavne Vettela nemá hraníc

Červený tím z Maranella pokračuje v podávaní tragických výkonov. Množstvom fanúšikov milovaný tím, podáva najslabšie výkony za posledné roky. V dnešnej kvalifikácii sa Ferrari umiestnilo až na ôsmej, respektíve dvanástej priečke. Je až k zaplakaniu, že štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel sa po umiestnení na 12.priečke vyjadril, že „toto je maximum čo je v tomto aute, prepáčte“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies