Česká vláda vydá vyhlášku o povinnom očkovaní

NETKY.SK • 3 December 2021, 19:53 • 2 min
Česká vláda vydá vyhlášku o povinnom očkovaní

PRAHA - Povinnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19 by sa mala v budúcnosti vzťahovať na osoby staršie ako 60 rokov, policajtov, príslušníkov ozbrojených zložiek, ako aj na hasičov, zdravotníkov či zamestnancov sociálnych služieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O pripravovanej zmene informoval v piatok minister zdravotníctva v demisii Adam Vojtěch s tým, že predmetná vyhláška by mala vyjsť počas budúceho týždňaAko približuje spravodajský server Novinky.cz, povinné očkovanie v ČR upravuje zákon o ochrane verejného zdravia. Konkrétne choroby, proti ktorým budú povinne očkovať, potom stanovuje vyhláška.

 

img

 

Minister avizoval zavedenie povinnosti očkovať sa pre isté skupiny ešte v pondelok s tým, že vyhláška by mala nadobudnúť platnosť na budúci rok v marci. Vojtěch v piatok rokoval s tzv. anticovidovým tímom budúcej vlády. Predmetom rozhovorov bola najmä budúcnosť pandemického zákona, ktorého platnosť vyprší koncom februára 2022.

 

Prečítajte si tiež: Európska lieková agentúra posudzuje novú vakcínu. Má presvedčiť skeptikov

 

Rezort zdravotníctva podľa Vojtěcha tiež pracuje na protiepidemických odporúčaniach k vianočným sviatkom. Vláda vlani o tomto čase obmedzenia uvoľnila, čo viedlo k nárastu prípadov nákazy koronavírusom, pripomínajú Novinky.cz.

 

img

 

K téme: Zavedie EÚ povinné očkovanie?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona