Prezident blahoželal Tuskovi k zvoleniu za predsedu Európskej rady

NETKY.SK • 31 August 2014, 15:45 • 2 min
Prezident blahoželal Tuskovi k zvoleniu za predsedu Európskej rady

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal blahoprajný telegram poľskému predsedovi vlády Donaldovi Tuskovi, ktorého zvolili za nového predsedu Európskej rady.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že Európska únia vo Vás získava skúseného a rozvážneho lídra, a to v čase vážnych výziev pre zachovanie našej bezpečnosti, stability a prosperity," uviedol Kiska, ktorý zároveň Tuska uistil o plnej podpore Slovenskej republiky pri výkone jeho budúcej funkcie.

 

Novým stálym predsedom Európskej rady sa na sobotňajšom mimoriadnom summite stal podľa očakávaní poľský premiér Donald Tusk. Stane sa tak nástupcom belgického expremiéra Hermana Von Rompuya. Diplomaciu EÚ rovnako v súlade s očakávaniami preberie po britskej diplomatke Catherine Ashtonovej talianska ministerka zahraničných vecí Federica Mogheriniová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies