AKTUALIZUJEME! Prerušenie dodávky elektrickej energie zapríčinilo malé lietadlo, Sládkovičovo

NETKY.SK • 25 Február 2024, 13:04 • 2 min
AKTUALIZUJEME! Prerušenie dodávky elektrickej energie zapríčinilo malé lietadlo, Sládkovičovo

Dnes okolo 11:30 hod. na letisko do Sládkovičova prilietalo ultra ľahké lietadlo. Pred pristávacím manévrom pri klesaní si pilot nevšimol káble vysokého napätia vo vzduchu a pretrhol ich.

slovakia

left justify in out

Táto nehoda sa obišla bez ujmy na životoch horšie to ale je pre obyvateľov mesta Sládkovičovo a priľahlej obce Malá Mača. Prerušenie vedenia roztrhnutím vysokonapäťových káblov znamená, že domácnosti v tejto oblasti sú bez elektrickej energie a taktiež vody. Prečerpávacia stanica medzi Košútmi a Sládkovičovom je taktiež bez elektrickej energie, takže čerpadlá netlačia vodu. Poruchu evidujú na ZSDIS (zsdis.sk) a na jej odstránení sa pracuje. Pracovníci ZSDIS budú musieť natiahnúť na novo dva vysokonapäťové káble, ktorých roztrhnuté konce momentálne ležia na zemi. Odstránenie tejto poruchy môže trvať niekoľko hodín. Bez elektrickej energie sú v Sládkovičove tieto ulice: Devátova, Fučíkova, Z. Kodálya, Košútska, Mlynská, J. Dalloša, Školská a Železničná. Predpokladaný čas odstránenia poruchy je 14:30 h.

13:08 Aktualizácia: podľa zistenia, dodávka vody bola spustená prostredníctvom ďalšej vetvy potrubia a elektrické vedenie opravené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
zdroj: Netky redakcia, Facebook Sládkovičovo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies