Toyota vyrobila v novembri rekordný počet áut

NETKY.SK • 27 December 2022, 13:00 • 2 min
Toyota vyrobila v novembri rekordný počet áut

TOKIO - Produkcia japonskej automobilky Toyota v domácich závodoch klesla v novembri o viac než 3 %, zahraničné závody však výrobu zvýšili a celkovú produkciu dostali na nový rekord. Oznámila to v pondelok japonská firma. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Toyota uviedla, že minulý mesiac vyrobila celkovo 833.104 áut. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 1,5 %. Výroba na domácom trhu síce klesla o 3,3 % na 266.174 vozidiel, produkcia na zahraničných trhoch však vzrástla o 3,8 % a dosiahla 566.930 áut. Pod zvýšenie produkcie na rekordnú úroveň sa podpísalo zlepšenie situácie v dodávkach kľúčových komponentov, ktoré boli pôvodne obmedzované prísnymi protipandemickými opatreniami. Podporu poskytlo aj zvýšenie dopytu na trhoch Severnej Ameriky. Japonská automobilka začiatkom decembra oznámila, že za január očakáva produkciu približne 700.000 vozidiel. Zároveň ponechala nezmenenú prognózu výroby za celý obchodný rok 2022/2023, ktorý sa skončí v marci. Spoločnosť naďalej počíta s tým, že za celý rok dosiahne výroba 9,2 milióna áut, zatiaľ čo pôvodný odhad predstavoval 9,7 milióna áut. Aj zhoršená prognóza je však lepšia než objem produkcie za predchádzajúci obchodný rok. V tom Toyota vyrobila 8,6 milióna vozidiel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies