Grécko zasiahne prvá vlna horúčav, teploty môžu dosiahnuť až 45 stupňov Celzia

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 15:30 • 2 min
Grécko zasiahne prvá vlna horúčav, teploty môžu dosiahnuť až 45 stupňov Celzia

ATÉNY - Grécko bude tento týždeň čeliť prvej vlne horúčav. Očakáva sa, že od piatku by teploty na veľkej časti územia krajiny mohli dosiahnuť až na vyše 40 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

V Aténach by sa teplota vzduchu mohla v sobotu vyšplhať až na 45 stupňov Celzia, oznámil v utorok grécka meteorologická služba. Úrady preto vyzvali obyvateľov mesta i turistov, aby boli opatrní a vyhýbali sa nadmernej fyzickej námahe. V mnohých mestách a obciach po celkom grécku budú dostupné klimatizované priestory, v ktorých sa verejnosť bude môcť schladiť a ukryť pred horúčavami.

 

Viacero odborových organizácií žiadalo, aby bol piatok vyhlásený za deň voľna z dôvodu vysokých teplôt, no vláda sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadrila. Ľudia však boli vyzvaní, aby pracovali z domu a zamestnávateľov úrady požiadali, aby od svojich zamestnancov nežiadali fyzicky náročnú prácu vo vonkajšom prostredí. Meteorológovia zatiaľ nevedia, ako dlho bude vlna horúčav trvať. Obávajú sa však, že vysoké teploty by krajiny mohli sužovať aj desať dní. Vysoké riziko vzniku lesných požiarov však Grécku zatiaľ nehrozí, keďže v období pred niekoľkými týždňami tam boli časté zrážky vo forme dažďa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies