V Považskej Bystrici namiesto ohňostroja zaplatia infúzne pumpy

NETKY.SK • 27 Október 2023, 08:30 • 2 min
V Považskej Bystrici namiesto ohňostroja zaplatia infúzne pumpy

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Považskobystrická radnica nebude ani rok 2024 vítať ohňostrojom. Financie na ohňostroj venuje Nemocnici s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica na nákup infúznych púmp pre detské oddelenie. Informoval o tom primátor mesta Karol Janas.

slovakia

left justify in out

"Už po štvrtý raz sme sa rozhodli, že financie určené na novoročný ohňostroj nevyletia do vzduchu, ale využijeme ich na nákup daru pre nemocnicu. Po dohode s riaditeľom kúpime infúzne pumpy pre detské oddelenie," uviedol Janas.

 

Mesto Považská Bystrica chce byť v tomto smere podľa jeho slov príkladom aj pre ostatných. "Ohňostroj škodí ľuďom, prírode, ale aj zvieratám. Preto sme sa rozhodli byť vzorom aj pre ostatných a spúšťame výzvu Nevyhadzujte peniaze do vzduchu. S rozšírením výzvy sme oslovili aj Združenie miest a obcí Slovenska," zdôraznil primátor.


Podľa riaditeľa považskobystrickej nemocnice Igora Steinera mesto v posledných rokoch darovalo z peňazí ušetrených na ohňostroji postele pre neurologickú jednotku intenzívnej starostlivosti a moderný prístroj na liečbu dermatologických ochorení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies