Premiér SR vyhlásil, že východná hranica s Ukrajinou je chránená výborne

NETKY.SK • 22 Október 2019, 15:24 • 2 min
Premiér SR vyhlásil, že východná hranica s Ukrajinou je chránená výborne

VYŠNÉ NEMECKÉ - Podľa predsedu vlády SR Petra Pellegriniho sa nemusíme obávať ani ďalšej prípadnej vlny nelegálnych migrantov. Vyjadril sa tak počas dnešnej kontroly slovensko-ukrajinskej hranice.

slovakia

left justify in out

"Tak ako je chránená schengenská hranica medzi Slovenskom a Ukrajinou, je chránená máloktorá hranica schengenského priestoru," povedal počas brífingu po kontrole oblasti schengenskej hranice s tým, že aj v súčasnosti sa ďalších desať kilometrov tejto hranice vybavuje najmodernejšími technológiami.

 

img

 

Pellegrini v súvislosti s ochranou východnej hranice spomenul i momentálne zhoršujúce sa bezpečnostné prostredie za hranicami Európskej únie. "Vzhľadom na vojenské aktivity na území Sýrie môžeme čeliť do budúcna opäť nejakému zvýšenému tlaku nelegálnej migrácie, a preto je dôležité, aby sme mali uistenie, že naša východná hranica je tesná, nie sú v nej žiadne diery a cez našu krajinu si nikto nebude otvárať nejakú novú migračnú cestu, ktorou by húfne chcel pašovať ľudí do krajín západnej Európy," vyjadril sa premiér.

 

img

 

Doplnil, že ochrana slovensko-ukrajinskej hranice je našou povinnosťou i záväzkom voči partnerom v schengenskom priestore a že ju v prípade potreby máme kapacity posilniť.

 

img

 

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) po kontrole slovensko-ukrajinskej hranice vyslovila presvedčenie, že tretie evaluačné schengenské hodnotenie dopadne dobre aj tento rok. "Ukončíme ho kontrolou pozemnej hranice a vzdušného priestoru," dodala na záver.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies