Veľkoplošný mobilný záhon na Trojičnom námestí v Trnave bude toto leto nový

NETKY.SK • 26 Február 2023, 15:00 • 2 min
Veľkoplošný mobilný záhon na Trojičnom námestí v Trnave bude toto leto nový

TRNAVA - Veľkoplošný mobilný kvetinový záhon, ktorý už desaťročie vždy na leto krášli Trojičné námestie v Trnave, dostane v tomto roku novú podobu. Rozprestierať sa bude na ploche 285 štvorcových metrov (m2), z čoho zeleň bude pokrývať 192 m2 plochy.

slovakia

left justify in out

Oproti predchádzajúcemu záhonu bude väčší o 45 m2. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová. Pôdorysom bude vychádzať z historickej zástavby centra mesta, prvýkrát zohľadní aj existenciu mestského trhu, ktorý sa od vlani koná v piatok a sobotu na námestí a Hlavnej ulici. Okolo Súsošia Najsvätejšej Trojice sú navrhnuté tematické bloky - pergola s posedením a trávnik s dôrazom na terén, vhodný na relax alebo detské šantenie.

 

Takmer v strede námestia bude pobytová pyramída - plató s trávnikom. Na jeho vrchole s plochou 32 m2 budú umiestnené textilné vaky na sedenie. Južnú stranu bude tvoriť kvetinový plošný záhon umožňujúci plnohodnotné sedenie na okraji. "V súčasnosti pripravujeme návrh kvetinovej výsadby a všetky podklady na zabezpečenie dodávky rastlín," uviedol vedúci odboru územného rozvoja a koncepcií na trnavskej radnici Ondrej Horváth. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies