Mike Pompeo musel zmeniť plány, v Moskve rokovať nebude

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 06:32 • 2 min
Mike Pompeo musel zmeniť plány, v Moskve rokovať nebude

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo mal naplánovanú návštevu Moskvy, avšak kvôli naliehavým záležitostiam ju musel zrušiť a uprednostnil rokovanie s európskymi predstaviteľmi a Iránom.

slovakia

left justify in out

Podľa pôvodného plánu mal Mike Pompeo dnes navštíviť Moskvu. To však museli kvôli návšteve Bruselu presunúť. Stretnutie s ruskými predstaviteľmi sa však neruší úplne, prebehne totiž v utorok v Soči. Tu sa šéf diplomacie Spojených štátov stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

 

img

 

Podobná situácia sa však nestala prvýkrát. Už minulý týždeň Pompeo podobným spôsobom zrušil návštevu nemeckého Berlína, a to doslova na poslednú chvíľu, len pár hodín pred jej plánovaným začatím. Namiesto toho nečakane pricestoval do Iraku na rozhovory s premiérom Ádilom Abdalom Mahdím. V stredu pricestoval do Londýna, po čom zrušil štvrtkovú návštevu Grónska, nakoľko sa vraj musel vrátiť do Washingtonu.

 

Obe minulotýždňové prekvapivé zmeny boli americkou diplomaciou odôvodnené riešením situácie týkajúcej sa Iránu, nakoľko medzi Teheránom a Washingtonom rastie napätie.

 

img

 

Spojené štáty vyslali uplynulý týždeň do oblasti Perzského zálivu útočnú skupinu pozostávajúcu z lietadlovej lode a ďalších plavidiel, ako aj svoje bombardéry, pričom v piatok ohlásili aj presun batérie rakiet typu Patriot na Blízky východ. Takto USA reagujú na podozrenie, že Teherán zamýšľa útok na americké sily v regióne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies