Severský biznis Thomas Cook pokračuje ďalej, očakáva nových vlastníkov

NETKY.SK • 24 September 2019, 23:22 • 2 min
Severský biznis Thomas Cook pokračuje ďalej, očakáva nových vlastníkov

OSLO - Severský biznis skrachovanej britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook bude pokračovať ďalej. Uviedol to predstaviteľ severskej divízie britskej spoločnosti s tým, že ide o samostatný právny subjekt, nezávislý od skrachovanej materskej firmy. Zároveň uviedol, že škandinávska divízia očakáva nových vlastníkov.

slovakia

left justify in out

"Nakoľko sme nezávislá a zisková časť v rámci celého biznisu, sme schopní s podporou našich bánk a garantov pokračovať v prevádzke," povedal Magnus Wikner, generálny riaditeľ severskej divízie Thomas Cook.

 

Po oznámení o krachu najstaršej cestovnej kancelárie na svete zostalo v dovolenkových destináciách približne 600.000 ľudí, ktorých bude potrebné postupne prepraviť domov.

 

Severský biznis Thomas Cook pozostáva z dvoch právnych subjektov - Thomas Cook Northern Europe a Thomas Cook Scandinavian Airlines. V jednotlivých škandinávskych krajinách funguje tento biznis prostredníctvom niekoľkých značiek: Ving v Nórsku, Spies v Dánsku, Tjäreborg vo Fínsku a Ving a Globetrotter vo Švédsku.

 

img

 

Krach spoločnosti Thomas Cook, ktorá vznikla už v roku 1841, vyvolala šok v mnohých od turizmu závislých krajinách, najmä v Grécku a Španielsku. Španielska ministerka pre cestovný ruch Maria Reyes Marotová novinárom povedala, že je v úzkom kontakte s nemeckými a so švédskymi úradmi s cieľom zabezpečiť, aby divízie firmy Thomas Cook pokračovali v prevádzke minimálne najbližšiu zimnú sezónu.

 

Bankrot britskej cestovnej kancelárie zároveň vyvolal otázky, ktoré časti turistického impéria budú môcť fungovať naďalej. To sa týka aj severského biznisu spoločnosti. Ten by však núdzu o nových vlastníkov mať nemal. Ako uviedla hovorkyňa firmy Ving Norway Siri Röhr-Staffová, viacerí potenciálni kupci už dali najavo záujem o prevzatie severského biznisu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies