Horský priechod Donovaly je pre husté sneženie uzavretý pre nákladnú dopravu

NETKY.SK • 31 Január 2023, 08:50 • 2 min
Horský priechod Donovaly je pre husté sneženie uzavretý pre nákladnú dopravu

BRATISLAVA - Horské priechody (HP) Donovaly a Šturec sú pre husté sneženie uzavreté pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky. Pre nákladnú dopravu nad 12 metrov dĺžky je uzavretý i HP Príslop, obchádzka vedie cez Tvrdošín.

slovakia

left justify in out

Sneženie ovplyvňuje aj dohľadnosť v niektorých oblastiach. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Obmedzená dohľadnosť do 100 metrov je v oblasti medzi Ivachnovou a Širokým, ale aj v okolí Vrútok a Lenartova. Cestári upozornili aj na nárazový vietor v Liptovských Matiašovciach. V lokalitách Trebišov a Kráľovský Chlmec znižuje dohľadnosť hmla. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je suchý až mokrý. Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý.

 

Na úsekoch ciest vo vyššie položených častiach stredného a východného Slovenska sa na vozovkách miestami nachádza čerstvý až utlačený sneh do troch až piatich centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra sa nachádza na cestách tretej triedy v obvodoch Lučenec, Poltár a Kokava nad Rimavicou. Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým až utlačeným snehom. Na horských priechodoch Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh do piatich centimetrov. Horské priechody Pezinská Baba, Soroška, Dargov, Pusté Pole, Biela Hora a Havran majú vozovky vlhké až mokré. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies