Predseda NR SR Peter Pellegrini zvolá na utorok mimoriadnu schôdzu parlamentu k útokom medveďov

NETKY.SK • 7 Apríl 2024, 09:15 • 2 min
Predseda NR SR Peter Pellegrini zvolá na utorok mimoriadnu schôdzu parlamentu k útokom medveďov

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini zvolá na utorok 9. apríla 2024 mimoriadnu schôdzu parlamentu k riešeniu ochrany ľudí pred útokmi medveďov.

slovakia

left justify in out

Podnetom na tento krok je ďalší vážny útok šelmy na človeka, po ktorom v stredu utrpel 35-ročný lesník na Liptove viacero zranení a vážnymi poraneniami ho previezli do nemocnice.

„Na mojom minulotýždňovom stretnutí s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom som povedal, že som pripravený zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu na prijatie ústavného zákona o regulácii medveďov, pokiaľ sa útoky šelmy na ľudí budú opakovať."

Ako uviedol predseda NR SR, keďže v nemocnici leží ďalšia obeť útoku medveďa a vláda už tento návrh zákona schválila, nie je žiaden dôvod čakať. "Štát musí v prvom rade chrániť životy a zdravie ľudí, až potom šeliem,“ uviedol Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: NR SR (www.nrsr.sk), Foto: Peter Pellegrini (Facebook/P.Pellegrini)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies