8-ročná Američanka vysúdila od spoločnosti McDonald´s 800 000 dolárov

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 12:00 • 2 min
8-ročná Američanka vysúdila od spoločnosti McDonald´s 800 000 dolárov

Floridská porota priznala osemročnému dievčatku odškodné 800 000 dolárov po tom, čo utrpela popáleniny, keď jej spadol na nohu kuracia nugetka z fastfoodu McDonald´s.

slovakia

left justify in out

Horúce kuracie nugetky popálili v roku 2019 Oliviu Caraballovú, keď si otvorila Happy Meal počas prejazdu autom. Rodina dievčatka žiadala odškodné 15 miliónov dolárov. Porota v máji uznala spoločnosť McDonald´s a jeho franšízu vinnou za zranenie vtedy štvorročného dievčatka.

 

 

Iná porota v Broward County na Floride rozhodovala v stredu necelé dve hodiny, kým dospela k verdiktu o náhrade škody. 8-ročné dievča tak dostalo od spoločnosti McDonald´s a majiteľa franšízy Upchurch Foods odškodné vo výške 800 000 dolárov za bolesť a psychickú ujmu. Právny tím poškodenej rodiny označil toto rozhodnutie za dôležité. "Som šťastná, že porota si Olíviu vypočula a rozhodla spravodlivo," povedala pred súdom matka dievčaťa Philana Holmes. "Som spokojná. Úprimne, nemala som žiadne očakávania, takže toto rozhodnutie je pre mňa viac ako fér." 

Matka poškodenej pred porotou uviedla, že jej dcéra má jazvu po popálenine a túži po jej odstránení. Právnici rodiny predložili porote aj fotografie popálenín a zvuky výkrikov dievčaťa bezprostredne po zranení. McDonald´s tvrdí, že rodina by mala dostať len 156 000 dolárov, nakoľko bolesť prešla po troch týždňoch od poranenia. "Stále chodí do McDonald´s so svojou matkou na kuracie nugetky," povedala na súde obhajkyňa Jennifer Millerová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
BBC/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies