Ohrdnutý Donald Trump? Takto sa vyjadril na adresu dánskej premiérky

NETKY.SK • 22 August 2019, 7:1 • 2 min
Ohrdnutý Donald Trump? Takto sa vyjadril na adresu dánskej premiérky

WASHINGTON - Dánska premiérka Mette Frederiksenová kategoricky odmietla predaj Grónska Spojeným štátom, Donald Trump sa s tým zrejme nevie zmieriť.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Donald Trump v stredu znovu podráždene reagoval na slová dánskej premiérky Mette Frederiksenovej v rámci roztržky, ktorú vyvolala jeho túžba kúpiť dánsky ostrov Grónsko. Podľa neho bolo premiérkino úprimné odmietnutie čo len uvažovať o takýchto obchodných rokovaniach "hnusné".

 

img

 

Trump dokonca zrušil septembrovú návštevu Kodane. Novinárom povedal, že ho urazilo, keď dánska premiérka označila úvahy o kúpe ostrova ako "absurdné". "To nebol pekný spôsob. Mala jednoducho povedať 'nie', radšej to nepredáme," posťažoval sa Trump. "Nehovorila to mne, hovorila to Spojeným štátom," upozorňoval.

 

img

 

Dánsky kráľovský palác vydal pôvodne ešte 31. júla vyhlásenie s informáciou, že kráľovná Margaréta II. pozvala Trumpa na štátnu návštevu plánovanú na 2.-3. septembra. Trump mal Dánsko navštíviť v rámci rozsiahlejšej zahraničnej cesty, ktorej začiatok je naplánovaný na koniec augusta. Očakáva sa, že prezident zavíta aspoň do Poľska, kde si má pripomenúť 80. výročie začiatku druhej svetovej vojny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona