Prečo muži túžia po starších ženách?

NETKY.SK • 9 August 2019, 12:23 • 2 min
Prečo muži túžia po starších ženách?

Mnoho mužov pri výbere partneriek uprednostňuje pred svojimi rovesníčkami zrelšie dámy. Čím ich priťahujú?

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že vek je len číslo, no napriek tomu sa stretávame s rozpačitými reakciami pri výraznejších vekových rozdieloch medzi mužom a ženou v rámci páru. Vždy sa viac tolerovalo, keď bol muž starší od ženy, vychádza to totiž ešte z minulosti, kedy bol pre dámy a ich rodiny najdôležitejší výhodný manželský zväzok, ktorý vedeli často zabezpečiť práve starší muži. V súčasnosti sa ale stále častejšie stretávame s opačnou situáciou, kedy je muž od ženy mladší. Čím zrelšie dámy opačné pohlavie tak lákajú?

 

img

 

Stoja nohami na zemi

Žena vo vyššom veku si už v rámci svojho života všeličím prešla. Každá skúsenosť ju niekam posunula a niečomu naučila. Samozrejme, čím vyšší vek, tým viac zažitého človek prirodzene má, a preto dokáže veci vyhodnotiť realisticky. Naivita tu už dávno nemá miesto.

 

Už sa nepotrebujú na nič hrať

Staršia žena má „v hlave poriadok“. Vie, čo od života chce a čomu sa naopak bude vyhýbať, vie, že ľuďom nikdy nevyhovie, a tak sa už dávno nesnaží držať toho, čo od nej spoločnosť chce. Väčšinou je prirodzene sebavedomá a na to nepotrebuje žiadnu „masku“, môže si dovoliť byť sama sebou. Práve takéto vyžarovanie často nazývame charizmou, niečím, čo opačné pohlavie doslova ohuruje.

 

img

 

Sú rozvážnejšie

Partnerky vo vyššom veku majú svoju úroveň. Pôsobia veľmi distingvovane, otvorene nepodliehajú panike ani nemajú potrebu robiť teatrálne scény, tobôž nie verejne. A to si muži veľmi cenia. Potrebujú mať pri sebe stálu a reprezentatívnu osobnosť, nie hysterku.

 

Partnerovi doprajú voľnosť

Mladé ženy majú často tendenciu si partnera privlastňovať. Spoločným životom sa muž akoby dobrovoľne vzdával priateľov, zábavy a iných „rituálov“, ktoré mal doteraz zaužívané. Tak to ale byť nesmie a staršie partnerky to vedia. Každý musí mať vlastné aktivity, koníčky a musí byť schopný fungovať aj samostatne.

 

Úprimnosť

Skúsená dáma už vie, že snaha získať si mužovu priazeň nespočíva v skladaní ód na jeho adresu. Samozrejme, pochvala i uznanie sú vo vzťahu veľmi dôležité, no nemenej podstatné je to, aby partnerka svoju polovičku dokázala vhodne „nasmerovať“, respektíve upozorniť aj na veci, ktoré bežne priatelia nepovedia, hoci im prekážajú. A rovnako je takáto žena schopná prijať úprimnosť spätne od svojho partnera. Raz darmo, priama komunikácia je základom každého vzťahu.

 

img

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies