Spiderman zbiera v uliciach odpadky

NETKY.SK • 12 Február 2020, 16:51 • 2 min
Spiderman zbiera v uliciach odpadky

V kostýme pavúčieho muža upratuje pláže i ulice zavalené odpadom a snaží sa presvedčiť svoje okolie, aby tiež priložilo ruku k dielu.

slovakia

left justify in out

Rudi Hartono býva v malom pobrežnom meste Pare-Pare. Na živobytie si zarába v kaviarni, okrem toho sa však snaží ísť ďalším obyvateľom príkladom a čistiť pláže i ulice od hromady odpadkov.

 

 

Začína podvečer

"S veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť," znie moto slávneho komiksového hrdinu. Za svoje ho vzal aj tridsaťšesťročný Rudi Hartono z Indonézie. 

 

Jeho smeny začínajú väčšinou až po siedmej večer, dni tak Rudi trávi prechádzkami, pri ktorých odpadky zbiera. Dúfal, že sa mu podarí prinútiť aj ostatných, aby sa k nemu pripojili, avšak dlho márne. Prilákať pozornosť sa mu podarilo, až keď si ako veľký fanúšik Spidermana obliekol kostým svojho milovaného superhrdinu.

 

 

O čo mu ide?

"Potom, čo som pri zbieraní navliekol tento kostým, reakcia verejnosti bola neuveriteľná," uviedol pre agentúru Reuters Rudi. Ľudia si ho na uliciach začali všímať, Rudi sa dokonca dostal do televízie a do radu novín. Na národnej úrovni tak môže vysvetliť, o čo mu ide.

 

Samotné Pare-Pare má zhruba 142-tisíc obyvateľov a podľa správy indonézskeho ministerstva životného prostredia produkuje 2,7 tony nespracovaného odpadu denne. Rudi Hartono dúfa, že sa k jeho úsiliu pridá viac obyvateľov a že vláda sa viac zameria na úsilie zredukovať množstvo odpadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona