Prečo je najlepšou pomstou byť šťastný a ako pretaviť hnev na hnací motor

NETKY.SK • 9 Marec 2024, 13:05 • 2 min
Prečo je najlepšou pomstou byť šťastný a ako pretaviť hnev na hnací motor

Najlepšou pomstou je nebyť zatrpknutý. Nie je to utápať sa v sebaľútosti. Nie je to nadávať na osobu, ktorá vám ublížila alebo vás zlomila. Pomstiť sa, nájsť si niekoho lepšieho na rande, nájsť si niečo lesklejšie, čo by ste si mohli kúpiť, nijako nenapraví vaše srdce. Bude to len živiť nenávisť a negativitu. a to je to najmenej, čo potrebujete, keď ste zlomený.

slovakia

left justify in out

Šťastní ľudia neubližujú

Ľudia, ktorí vás nemajú radi, vás nemajú radi, pretože majú pocit, že ste nad nimi, alebo sa boja, že budete lepší ako oni, pretože na vás žiarlia. Pretože ich znepokojuje vaša rozľahlosť, váš talent, vaša osobnosť, vaša brilantnosť. Ak by naozaj boli nad vami, nevideli by zmysel v tom, aby vás zhadzovali. Dolu je v tom kľúčové slovo. Ľudia, ktorí sú veľkí, úspešní, šťastní, bohatí (vo veciach, ktoré nie sú len v peniazoch) atď., majú to, čo potrebujú, a nepotrebujú nikoho brzdiť, brzdiť, potláčať, blokovať, ničiť, tieňovať alebo nerešpektovať nikoho v žiadnom spôsobom, nikdy. Nemusia to robiť, aby sa cítili lepšie. 

Najlepšou pomstou je nebyť zatrpknutý. Nie je to utápať sa v sebaľútosti. Nie je to nadávať na osobu, ktorá vám ublížila alebo vás zlomila. Pomstiť sa, nájsť si niekoho lepšieho na rande, nájsť si niečo lesklejšie, čo by ste si mohli kúpiť, nijako nenapraví vaše srdce. Bude to len živiť nenávisť a negativitu. a to je to najmenej, čo potrebujete, keď ste zlomený.

Pracujte na sebe namiesto toho, aby ste sa sústredili na to, čo nemáte vy alebo čo má niekto iný. Pracujte na svojej budúcnosti namiesto hrabania sa v minulosti. Pracujte na svojom srdci namiesto toho, aby ste sa pokúšali zraniť niekoho iného. Premeňte svoj život na niečo, na čo môžete byť hrdí. Premeňte sa na niekoho, na koho môžete byť hrdí. 

Zamerajte sa na svetlo, ktoré prinášate do svojho vlastného života. Sústreďte sa na to, čo vám zrýchli tep, čo rozžiari váš úsmev.


Premeňte hnev na hnací motor

Sústreďte sa na svoju kariéru. Zamerajte sa na svoje predstavy o budúcnosti. Zamerajte sa na to, ako chcete, aby váš život vyzeral o päť rokov, namiesto toho, aký bol váš život predtým. Nemyslite na toho bývalého alebo na stratu priateľstva. Prestaňte púšťať všetkých tých ľudí späť do vášho života, keď ich už dávno mali nechať odísť. Naučte sa, ako odpustiť ľuďom, ktorí to neľutovali, naučte sa, ako nechať všetky svoje negatívne emócie alebo hnev, aby vás poháňali k niečomu produktívnejšiemu, aby ste nahradili tento druh energie niečím, čo bude pre vás skutočne dobré. 

Ako cvičenie, kreatívny projekt alebo len skúšanie niečoho nového, aby ste sa mohli rozptýliť.

Najlepšou pomstou je naučiť sa radšej pustiť, ako držať. Nechať ísť je skutočne oslobodzujúce a ukazuje to, že máte vieru v Boha a vesmír. Niekedy, keď sa sami necítime dobre, držíme sa vecí, ktoré by mohli sabotovať naše šťastie alebo ľudí, ktorí si nás v skutočnosti nevážia a nemilujú. Ale keď sa naučíte opustiť situácie alebo ľudí, ktorí vám robia život ťažším, než by mal byť, znamená to, že ste dosiahli zdravú úroveň sebalásky.

Máte pocit, že vesmír sa o vás stará, ste si istý svojimi schopnosťami začať odznova alebo nájsť niekoho lepšieho. Naučili ste sa byť silný, odvážny a nebáť sa neznámeho. Viete, že zvládnete všetko, čo vám príde do cesty.

Víťazstvo chutí po neúspechu oveľa sladšie

Aby sme dosiahli úspech, musíme mnohokrát zlyhať. Niekedy potrebujeme zlyhať stokrát alebo tisíckrát. Často sa každé z týchto zlyhaní môže samo osebe javiť ako kataklizmatická udalosť. Takže povedať, že víťazstvo chutí po toľkých neúspechoch oveľa sladšie, je trochu podcenenie.

Po toľkých neúspechoch a mnohých rokoch tlačenia sa k niečomu sa úspech môže zdať ako konečná pomsta. Nielen pre tých, ktorí sú okolo vás, ale aj pre seba. prečo? Pretože v určitých obdobiach nášho života sa môžeme stať našimi najhoršími nepriateľmi so všetkým strachom a pochybnosťami, ktoré máme tendenciu prechovávať a držať, keď sa snažíme čokoľvek dosiahnuť.

Keď sa tam však dostanete a absolvujete takzvané víťazné kolo, všetka tvrdá práca sa vyplatí. Keď dosiahnete tento bod, všetko to stojí za to. Akonáhle dosiahnete zdanlivo nemožné, môžete si toto víťazstvo na chvíľu vychutnať. Môžete nechať svietiť reflektorom, kým si nenastavíte latku vyššie a budete tlačiť silnejšie, aby ste dosiahli ešte viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: medium.com, thoughtcatalog.com, wanderlustworker.com. titulná foto: oprahdaily.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies