Polícia avizuje viaceré opatrenia v súvislosti s futbalovým zápasom v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 6 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Polícia avizuje viaceré opatrenia v súvislosti s futbalovým zápasom v Dunajskej Strede

BRATISLAVA - Polícia avizuje bezpečnostné opatrenia v súvislosti s nedeľným (7. 5.) rizikovým futbalovým zápasom medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava.

slovakia

left justify in out

Policajti budú vo zvýšenom počte dohliadať v uliciach Dunajskej Stredy na dodržiavanie verejného poriadku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. "Ulice Športová a Istvána Gyurcsóa budú z časti uzavreté počas celej doby bezpečnostných opatrení," priblížila hovorkyňa. V súvislosti s príchodom a parkovaním fanúšikov Slovana budú približne od 15.45 h podľa potreby uzavreté ulice Czibokova, Záhradnícka, Gyulu Szabóa a Poľná. "Zároveň upozorňujme, že najmä počas presunov fanúšikov môže dôjsť aj k iným dopravným obmedzeniam v meste," podotkla Antalová.

 

Vzhľadom na to, že zápas je označený ako rizikový, tresty pre výtržníkov sa zvyšujú na dvojnásobok. Maximálna výška pokuty je v blokovom konaní až 1000 eur. Upozornila, že ak sa osoby dopustia trestného činu, môže im hroziť aj strata slobody. "Navyše im ako 'spomienka' zostane zápis v registri trestov, a tak už viac nebudú pre zamestnávateľov bezúhonní," zdôraznila. Súd môže zároveň uložiť zákaz vstupu na akékoľvek kultúrne, spoločenské a športové podujatia. "Ak tento zákaz osoby porušia, dopúšťajú sa tým ďalšieho trestného činu," dodala hovorkyňa. Začiatok futbalového zápasu je v Dunajskej Strede naplánovaný v nedeľu o 17.30 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies