Ďalší hackathon je tu! IT machri prihláste sa a pomôžte Banskobystrickému samosprávnemu kraju s digitalizáciou úradu

NETKY.SK • 26 Apríl 2024, 16:00 • 2 min
Ďalší hackathon je tu! IT machri prihláste sa a pomôžte Banskobystrickému samosprávnemu kraju s digitalizáciou úradu

Májový hackathon mieri do regiónov. Tentokrát sa budú 10. až 11. mája v Banskej Bystrici hľadať inovatívne riešenia na správu dokumentov úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. Hľadáme práve vás!

slovakia

left justify in out

V rámci projektu Hacknime.to z dielne Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky sa za posledné dva roky stihlo v spolupráci s Campus Cowork zrealizovať už 7 hackathonov. Tie priniesli do rôznych kútov Slovenska, od západu po východ, mnohé inovatívne riešenia.

Teraz je na rade Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Témou hackathonu, ktorú si sami navrhli, je „Digitálny a efektívny úrad bez papiera”. Jeho cieľom je vytvoriť digitalizovaný systém správy dokumentov, v ktorom BBSK vidí možnosť pracovať kvalitnejšie a efektívnejšie.

„Rozbieha sa ďalší hackathon a ja som nesmierne hrdý, že sa pod taktovkou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a vďaka financovaniu z Plánu obnovy a odolnosti SR verejná správa krok po kroku skvalitňuje. Hackathony dávajú priestor mladým IT odborníkom ako aj nadšencom pozerať sa na štátnu správu úplne inou optikou a ich inovatívne riešenia pomáhajú zefektívniť mnohé procesy, z ktorých potom ťažia všetci občania,“ uviedol štátny tajomník Ivan Ivančin.

Výsledkom hackathonu by mal byť systém, ktorý prinesie rýchlejší a jednoduchší prístup k dokumentom samosprávy, ich efektívne schvaľovanie, či pripomienkovanie, možnosť zverejnenia pre občanov a podobne. Podstatné je vytvoriť aj užívateľsky priateľské prostredie pre interných zamestnancov organizácie, ktoré bude disponovať praktickými funkcionalitami, ako zasielanie notifikácií o finálnych dokumentoch a končiacich platnostiach zmlúv a dokumentov.

Tvorba veľkého množstva dokumentov, ktoré na Úrade BBSK vzniká, nie je štandardizovaná, čo zamestnancov úradu núti tráviť veľa času nad celkovým pripomienkovaním, schvaľovaním a spracovaním jednotlivých dokumentov. Štandardizovaný systém má potenciál zamestnancov od rutinnej práce odbremeniť a tým skvalitniť ich služby. Tento systém bude slúžiť viac ako 5 350 užívateľom z Úradu BBSK a súvisiacich zriaďovateľských organizácií.

Zadávateľ témy zároveň očakáva také riešenie, ktoré bude vytvorené za pomoci low-code alebo no-code prístupu, čo bude znamenať jednoduchšiu administráciu a správu systému v budúcnosti.

Šancu zažiariť dostanú opäť odborníci, študenti, ale aj nadšenci IT sféry. Prihlasovanie na ôsmy hackathon je otvorené, nezmeškajte preto príležitosť ukázať váš potenciál. Inovatívne riešenia, ktoré navrhnete, pomôžu zjednodušiť a zlepšiť kvalitu digitálnych služieb vo verejnej správe. To víťazné odmeníme sumou 3 000 eur a jeho implementácia bude podporená finančnými prostriedkami vo výške až 100 000 eur bez DPH z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Prihlásiť na hackathon sa môžu jednotlivci a tímy zložené z tech špecialistov, odborníkov na tému a mladých inovatívnych ľudí prostredníctvom vyplnenia online prihlášky na webstránke hacknime.to. Prihlasovanie je otvorené do 8. mája 2024, alebo do naplnenia kapacity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Foto: edison365
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies