Kolookruh Sĺňavy otvoria v sobotu

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 17:0 • 2 min
Kolookruh Sĺňavy otvoria v sobotu

PIEŠŤANY - Po zimnej prestávke sa otvorí znovu v sobotu (1. 4.) pre cyklistov, kolobežkárov i peších okruh okolo vodného diela Sĺňava pri Piešťanoch. Do 12 kilometrov dlhá trasa poskytuje príležitosti na športovanie i oddych. Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) aktuálne upozorňuje na svojom webe na zvýšenú opatrnosť pri prejazde haťou.

slovakia

left justify in out

"Je odokrytá jama provizórneho hradenia, keďže budú prebiehať plánované revízne inšpekčné skúšky, ktoré budú trvať niekoľko týždňov, a nechceli sme preto uzatvárať hať pre verejnosť," uvádza SVP.

 

Sĺňava je vyhľadávaným cieľom oddychu obyvateľov Piešťan i ich návštevníkov. Poskytuje možnosti vodných športov, ako vodné lyžovanie, kanoistika, veslovanie, windsurfing či jachting, rybolovu, na jej brehu zo strany Piešťan i zo strany Ratnoviec sú občerstvovacie zariadenia, lodenica a ďalšie služby. Trnavský samosprávny kraj zahrnul vlani Sĺňavu medzi trasy svojich cykloautobusov a privážal záujemcov o absolvovanie kolookruhu z Trnavy a širokého okolia.

 

Nádrž je súčasťou vodného diela Drahovce-Madunice, vybudovaná bola medzi rokmi 1956 až 1959. Za svoje pomenovanie vďačí vysokému počtu slnečných dní v roku. Sĺňava je zahrnutá do zoznamu vzácnych vtáčích území Európy, nachádza sa tam vtáčí ostrov a pred niekoľkými dňami SVP inštaloval aj dva umelé plávajúce ostrovy na hniezdenie ohrozených druhov. Slúži aj ako zásobáreň vody pre atómové elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona