Pre ľudí bez domova v Košiciach opäť pripravili tradičné veľkonočné posedenie

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 07:00 • 2 min
Pre ľudí bez domova v Košiciach  opäť pripravili tradičné veľkonočné posedenie

Košice - Arcidiecézna charita Košice v utorok pripravila približne pre 120 ľudí bez domova tradičné veľkonočné posedenie. Predtým sa v Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach uskutočnila aj svätá omša, ktorú celebroval košický arcibiskup-metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Bernard Bober.

slovakia

left justify in out

"Pripravujeme sa na príchod veľkonočných sviatkov v spoločnosti nielen prijímateľov, ale aj našich podporovateľov," povedala pre TASR vedúca charitného domu Soňa Hlaváčová s tým, že ľudí bez vlastného prístrešia na znak solidarity obslúžili pozvaní hostia, ktorými boli napríklad aj zástupcovia samospráv. Na stole nechýbali typické jedlá, ako napríklad veľkonočná hrudka či klobásy. V charitnom dome aktuálne žije 84 ľudí. Na posedení sa zúčastnili aj prijímatelia sociálnych služieb z nocľahárne na Fialkovej ulici či ďalší. Pripravili tiež výstavu svojich handmade výrobkov, ako napríklad mydlá v tvare zajačikov či voňavé vankúšiky. "Spätná väzba od ľudí, keď to niekto od nich kúpi, je neopísateľná. Pre nich je to zadosťučinenie, že ich práca je ocenená. Sú veľmi vďační," dodala. Bober pripomenul, že svätou omšou a posedením pri spoločnom stole chcú povzbudiť ľudí na okraji spoločnosti, aby tieto dni prežívali ako tí, ktorí hľadajú svoje miesto v tomto svete, ako aj cieľ putovania. "Preto sme tu, aby sme im tie veci priblížili a spolu s nimi trošku premýšľali nad vlastným životom a delili sa zo svojej dobroty, bohatstva aj skúseností. Obraz Veľkej noci je aj o človeku. Byť človekom je veľká vec. Zostať človekom pri rôznych stratách je veľká šanca, preto im s tým musíme pomôcť," povedal pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies