Záchytné stanice pre opilcov by sa mohli vrátiť!

NETKY.SK • 20 November 2021, 15:00 • 2 min
Záchytné stanice pre opilcov by sa mohli vrátiť!

BRATISLAVA – Páchanie trestných činov v opitosti kraľuje minuloročným štatistikám ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Záchytné stanice, na ktorých v minulosti končili agresívni opití ľudia, by sa mohli obnoviť. Ich znovuzavedenie žiadajú mestá a obce. Zároveň navrhujú, aby náklady na sprevádzkovanie takýchto zariadení hradil štát prostredníctvom výberu daní z alkoholu. Informovala o tom televízia Markíza. 

 

Vyčíňajúci ožrani nielen že znepríjemňujú život ostatnej verejnosti, ohrozujú aj zdravotníkov, ktorí sa im v prípade zranenia snažia pomôcť. Známy je prípad zo žilinskej nemocnice, kedy muž v opitosti vyčíňal po prevoze na ošetrenie a zranil sanitárku.

 

Ako pripomína televízia, po tomto incidente zriadila nemocnica ochranku, ktorú si hradí z vlastného rozpočtu. Zväčša tieto problémové osoby po ošetrení odídu domov bez toho, aby ich niekto ďalej riešil. „Každý opilec, ktorý robí problémy, by mal skončiť na záchytke, ktorá musí byť financovaná z peňazí štátu,“ uviedol hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák.

 

Doplnil, že za minulý rok vybral štát na dani z alkoholu viac ako 269-miliónov eur, preto navrhujú, aby boli záchytky hradené práve z tohto balíka peňazí.

 

Tiež pripomenul, že stráviť noc na záchytke je oveľa drahšie ako v luxusnom hotely. Ako vyplýva zo štatistík rezortu vnútra, páchanie trestných činov pod vplyvom alkoholu bolo v roku 2020 najčastejším.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies