UEFA už začala s vyšetrovaním Ibrahimoviča, švédskej futbalovej legende hrozí väzenie

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 13:28 • 2 min
UEFA už začala s vyšetrovaním Ibrahimoviča, švédskej futbalovej legende hrozí väzenie

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) otvorila vyšetrovanie švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča, ktorý údajne vlastní 10-percentný podiel vo švédskej stávkovej spoločnosti Bethard so sídlom na Malte.

slovakia

left justify in out

Už v polovici apríla prinieslo švédske periodikum Aftonbladet správu o tom, že Ibrahimovič nevlastní akcie na svoje meno, ale na svoju firmu Unknown AB. Pre Švédov podiel Ibrahimoviča v spoločnosti Bethard potvrdil jej generálny riaditeľ Erik Sharp aj Maltský úrad pre registráciu spoločností a firiem.

 

Hrozí Ibrahimovičovi ukončenie kariéry? Údajne vlastí akcie stávkovej spoločnosti!


"Etická a disciplinárna komisia UEFA začala vyšetrovanie možného porušenia predpisov pánom Zlatanom Ibrahimovičom tým, že má finančné záujmy v stávkovej spoločnosti," uvádza sa v stanovisku UEFA.

Ak sa potvrdí, že útočník AC Miláno, ktorý okrem lopty v šestnástke súpera ako magnet priťahuje občas aj problémy, vlastní akcie v jednej zo švédskych stávkových spoločností, neminie ho zrejme vysoká pokuta a možno až trojročný zákaz hrať futbal na súťažnej úrovni. To by v prípade čoskoro 40-ročného hrotového útočníka znamenalo takmer stopercentne koniec kariéry.

 

img

 

Porušil pravidlá 
Uvedené konanie je totiž v rozpore s predpismi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) aj Európskej futbalovej únie (UEFA). "Najväčšie inštitúcie svetového futbalu FIFA a UEFA dôrazne zakazujú svojim hráčom disponovať vlastníckym podielom v stávkových spoločnostiach. V prípade dokázaného priestupku v tejto veci hrozí hráčovi pokuta minimálne 100-tisíc švajčiarskych frankov a trojročný zákaz všetkých činností súvisiacich s profesionálnym futbalom," cituje pravidlá FIFA a UEFA web švajčiarskeho denníka Blick.

 

Dôležitý pre klub 
Ibrahimovič v tejto sezóne napriek zdravotným problémom a prekonaniu ochorenia COVID-19 nastrieľal vo farbách AC Miláno vo všetkých súťažiach 17 gólov a v tabuľke najlepších kanonierov Serie A mu patrí s 15 zásahmi desiata priečka. AC Miláno je aj jeho zásluhou na piatom mieste tabuľky s mankom 13 bodov na mestského rivala Inter, od druhej priečky však AC delia len dva body.

 

img

 

Návrat do repre 

Nedávno sa Ibahimovič po piatich rokoch vrátil aj do švédskej reprezentácie, kde v úvodných zápasoch kvalifikácie MS 2022 pomohol severanom k dvom víťazstvám dvoma gólovými prihrávkami. A Švédi budú na ME súpermi Slovákov v základnej E-skupine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies