Rusko podobne ako EÚ nesúhlasí s postojom USA voči WHO

NETKY.SK • 19 Máj 2020, 20:50 • 2 min
Rusko podobne ako EÚ nesúhlasí s postojom USA voči WHO

MOSKVA - Rusko v utorok odmietlo kritiku administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa na adresu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) za spôsob, akým táto agentúra OSN reagovala na prepuknutie pandémie nového druhu koronavírusu SARS-CoV-2.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie ruského ministra zhraničia 

 

"Áno, sú možnosti ako jej fungovanie zlepšiť a my sme pripravení, tak ako aj predtým, aktívne sa na tomto procese podieľať. Sme však proti tomu, aby sa všetko zničilo pre politické, prípadne geopolitické záujmy USA alebo skupiny krajín na čele so Spojenými štátmi," uviedol Riabkov po stretnutí s predstaviteľmi vládnucej strany Jednotné Rusko.

 

img

 

Ďalej zdôraznil, že nič, čo sa týka šírenia nového koronavírusu, by nemalo byť zneužívané na politické účely. Americký prezident Donald Trump v pondelok pohrozil trvalým zastavením financovania WHO zo strany Spojených štátov, pokiaľ v jej práci do 30 dní nedôjde k "podstatným zlepšeniam".

 

Pozastavenie financií 

Washington pozastavil svoju finančnú podporu WHO v polovici apríla a obvinil túto organizáciu, že má príliš blízke vzťahy s Čínou, ako aj zo zlého prístupu k riešeniu koronavírusovej pandémie.

 

img

 

Proti USA aj EÚ 

Hovorkyňa Európskej komisie pre zahraničné veci a bezpečnostné otázky Virginie Battuová-Henrikssonová v utorok na Trumpove slová reagovala vyhlásením, že EÚ podporuje WHO a mnohostranné úsilie v rámci boja proti pandémii nového koronavírusu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona