Čo ešte čaká deviatakov a maturantov do konca školského roka?

NETKY.SK • 8 Január 2020, 07:05 • 2 min
Čo ešte čaká deviatakov a maturantov do konca školského roka?

BRATISLAVA – Školáci sa po vianočných prázdninách, ktoré trvali od 23. decembra 2019 do utorka 7. januára, vrátia v stredu opäť do školských lavíc. Najbližšie si od vyučovania oddýchnu v rámci jednodňových polročných prázdnin 3. februára.

slovakia

left justify in out

Jarné prázdniny a Veľká noc 

Ako prví absolvujú týždeň voľna žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, v termíne od 17. do 21. februára. Nasledovať bude voľno pre deti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, a to od 24. do 28. februára. Ako poslední si užijú voľno počas jarných prázdnin žiaci na východnom Slovensku v Košickom a Prešovskom kraji, a to v termíne od 2. do 6. marca.

 

img

 

Predposledným voľnom pre školákov pred letom budú veľkonočné prázdniny. Školáci budú od školy oddychovať od 9. do 14. apríla, do školských lavíc sa vrátia opäť v stredu 15. apríla. 

 

img

 

Celoslovenské testovanie 

Deviataci a štvrtáci osemročných gymnázii budú písať testy 1. a 2. apríla, vyplýva to z pedagogicko-organizačných pokynov na školský rok 2019/2020, ktoré zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe. Testovanie sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a 2. apríla z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra, slovenský jazyk a slovenská literatúra.

 

img

 

Účasť na testovaní

Na testovaní sa zúčastnia aj žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Skúšanie sa nebude týkať žiakov učiacich sa podľa vzdelávacích programov s mentálnym postihnutím. "Výsledok žiaka slúži ako podklad na prijímacie skúšky na stredné školy," uviedol rezort školstva.

 

img

 

Maturita

Svoje vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si budú maturanti overovať v dňoch 17. až 20. marca v rámci externej maturitnej skúšky. Svoje stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitou, ktorej termín určia príslušné odbory školstva okresných úradov v niektorom týždni od 18. mája do 5. júna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies