Poznáme mená nakazených olympionikov v Tokiu! Celá ich výprava musela ísť do karantény

NETKY.SK • 18 Júl 2021, 16:39 • 2 min
Poznáme mená nakazených olympionikov v Tokiu! Celá ich výprava musela ísť do karantény

TOKIO - Prvýkrát sa objavila nákaza koronavírusom u športovcov, ktorí už boli nasťahovaní v Olympijskej dedine v Tokiu. Japonskí organizátori potvrdili pozitívne prípady dvoch futbalistov z tímu Juhoafrickej republiky.

slovakia

left justify in out

Ide o Thabisa Monyaneho a Kamoheloa Mahlatsiho. Z rovnakého tímu pochádza aj nakazený videoanalytik. Celé mužstvo JAR sa ocitlo v povinnej karanténe. Prvý zápas na OH 2020 by mali Juhoafričania odohrať už vo štvrtok 22. júla proti Japoncom. Informuje o tom portál ORF.

 

img


"Riziko udržujeme na minime. Je však pochopiteľné, že niekoľko prípadov sa ešte nájde,“ uviedol riaditeľ Medzinárodného olympijského výboru pre olympijské hry Christophe Dubi. Rovnako potvrdil prípad nákazy u juhokórejského člena MOV Seung-min Rjua. Olympijský šampión v stolnom tenise z roku 2004 mal pozitívny test krátko po príchode do Tokia. 

 

AKTUALIZÁCIA: Olympijská dedina v Tokiu zaznamenala prvý prípad koronavírusu! Nakazení sú už aj športovci!

Celkovo organizátori zaregistrovali v nedeľu v súvislosti s olympijskými hrami až desať nových infekcií. Päť dní pred slávnostným začiatkom hier celkový počet prípadov koronavírusu narástol na 55. "Veríme, že stále máme situáciu pod kontrolou,“ uviedol Hidemasa Nakamura, jeden z vedúcich predstaviteľov organizačného výboru OH 2020.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies