Zabíjanie slonov bude v tejto krajine legálne

NETKY.SK • 8 Február 2020, 08:32 • 2 min
Zabíjanie slonov bude v tejto krajine legálne

BRATISLAVA - Botswanská vláda začala tento týždeň udeľovať prvé licencie na poľovačky na slony, ktoré po päťročnom zákaze povolila minulý rok v máji. Vláda argumentuje, že slonov je v tejto krajine údajne až priveľa a často vraj dochádza ku konfliktom medzi človekom a slonom. V Botswane žije viac slonov ako v akejkoľvek inej krajine na svete, podľa aktuálnych odhadov je ich 130-tisíc. Zabíjanie tohto mierumilovného zvieraťa je však napriek tomu podľa mnohých krajne nehumánne.

slovakia

left justify in out

Botswanská vláda sa už dávnejšie zaviazala, že poľovačky na slony sa budú uskutočňovať "usporiadaným a etickým spôsobom", neuviedla však, čo to znamená.

Až tento piatok botswanské úrady oznámili presný počet slonov, ktorých povolia v tomto roku zastreliť - bude ich 272.

 

img

 

Poľovačky sa budú podľa piatkového vyhlásenia vlády konať v "kontrolovaných loveckých revíroch".

Vládne úrady už v piatok vydali prvých sedem povolení, ktoré nazvali "lovecké balíčky", pričom súčasťou každého z nich je odstrelenie desiatich slonov. Tieto balíčky pôjdu do aukcie, kde ich môžu získať záujemcovia, ktorí za ne zaplatia najviac.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona