Muž chcel uniesť a zabiť Donalda Trumpa!

NETKY.SK • 10 Január 2022, 21:21 • 2 min
Muž chcel uniesť a zabiť Donalda Trumpa!

NEW YORK - Americké tajné služby zadržali v pondelok v New Yorku 72-ročného muža, ktorý sa údajne vyhrážal zabitím bývalého prezidenta Spojených štátov. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na príslušné trestné oznámenie.

slovakia

left justify in out

Brooklynská prokuratúra uviedla, že Thomas Welnicki sa bývalému šéfovi Bieleho domu „vedome a úmyselne vyhrážal zabitím, únosom a spôsobením telesnej ujmy“.

 

img

 

Podľa vyšetrovateľov sa tento muž vyhrážal pred prezidentskými voľbami v roku 2020, že ak Donald Trump prehrá ale odmietne odísť z funkcie šéfa Bieleho domu, zaobstará si zbrane a zabije ho. Údajne sa mal vyhrážať aj usmrtením 12 členov amerického Kongresu.

 

Prečítajte si tiež: Prichádza nová sociálna sieť. Stojí za ňou Donald Trump

 

Vlani v novembri tiež trikrát telefonicky kontaktoval tajné služby v New Yorku, pričom sa predstavil svojím vlastným menom a tvrdil, že urobí všetko pre usmrtenie Trumpa, ktorého nazýval Hitlerom, píšu v trestnom oznámení. V ďalšom takomto telefonáte z decembra zase tvrdil, že v USA by mohla vypuknúť nová občianska vojna a že použitie zbraní proti vláde je oprávnené. Podozrivého mali v pondelok virtuálne predviesť pred súd v Brooklyne.

 

img

 

Možno vás zaujme: Tínedžer útočil nožom v škole!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies