Požiarnici zisťujú príčiny požiaru v STU

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:13 • 2 min
Požiarnici zisťujú príčiny požiaru v STU

BRATISLAVA - Na mieste požiaru laboratórií Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave dnes pokračujú požiarne expertízy, ktoré majú určiť príčinu požiaru.

slovakia

left justify in out

Oheň vo štvrtok večer poškodil dve laboratóriá na 6. poschodí v starej budove fakulty a strechu nad laboratóriami. Pri požiari sa nikto nezranil, informovala hovorkyňa STU Andrea Hajdúchová.

Oheň vypukol v uzavretom laboratóriu, kde už večer neboli žiadne osoby. Požiar zistil pracovník fakulty vo štvrtok večer 23. mája krátko pred 19:00, okamžite zavolal na miesto požiarnikov a na poschodí vypol prívod elektriny a plynu. Zamestnancov, ktorí ešte boli v budove, vyzval, aby ju opustili. Požiarnikom sa podarilo oheň lokalizovať o 20:26. 

Hajdúchová zdôraznila, že v budove nedošlo k výbuchu ani k úniku chemikálií, horeli potravinárske laboratória Oddelenia výživy a hodnotenia potravín. "V týchto laboratóriách konkrétne prebiehal výskum a vývoj funkčných potravín, predovšetkým cereálií obohatených o rôzne druhy zdraviu prospešných látok. Tento výskum bol financovaný čiastočne zo štrukturálnych fondov a v laboratóriu sa nachádzalo viacero nových prístrojov na stanovenie hodnôt výživových zložiek v potravinách," vysvetlila Hajdúchová. Presnú výšku škody zatiaľ STU nevie stanoviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies