REPORTÁŽ: Rezort práce zabezpečil kyslíkové generátory pre DSS, uvoľní sa tlak na nemocnice

NETKY.SK • 5 Február 2021, 15:46 • 2 min
REPORTÁŽ: Rezort práce zabezpečil kyslíkové generátory pre DSS, uvoľní sa tlak na nemocnice

BRATISLAVA - Ministerstvo práce zabezpečilo 60 kyslíkových generátorov pre klientov v zariadeniach sociálnych služieb.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na tlačovom brífingu šéf rezortu práce Milan Krajniak. Ako priblížil, týchto 60 kyslíkových generátorov bude rozdistribuovaných do zariadení sociálnych služieb po celom Slovensku.

 

Generátor zvýši saturáciu kyslíka

Výhodou je, že ich môžeme využívať na neobmedzený čas, keďže si ich ministerstvo prenajalo počas celej doby pandémie koronavírusu.

 

 

Dodal, že aj z vlastnej skúsenosti vie, aké je dôležité a nápomocné zabezpečiť kyslíkový generátor ľuďom, ktorí sa nakazili novým koronavírusom.

 

Takýmto spôsobom nemusia všetci infikovaní, ktorí majú ťažkosti s dýchaním byť hospitalizovaní, liečbu môžu absolvovať aj z domáceho prostredia.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vláda rozhodla, covid automat sa sprísni! Deti sa však budú môcť vrátiť do škôl

 

Ďalším benefitom tohto prístroja je, že v jednom momente naň môžu byť napojení až dvaja ľudia, ktorí potrebujú zvýšiť saturáciu kyslíka.

 

Rezort zabezpečí ďalších 140 kusov

Generátor pričom môže fungovať aj 24 hodín denne. Krajniak tiež prízvukoval, že takýmto spôsobom sa zníži aj tlak na nemocnice, keďže klientom, ktorým klesne saturácia kyslíka pod hodnotu 90, automaticky prevážajú na kyslík do nemocníc.

 

Systém prideľovania bude na rozhodnutí Vyšších územných celkov, na základe požiadaviek jednotlivých domovov dôchodcov. Do konca februára by malo byť k dispozícii až 200 takýchto zariadení.  

 

Prečítajte si viac: Vláda nariaďuje zamestnancom povinnú prácu z domu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona