Potopený remorkér spôsobil ekologickú haváriu na Dunaji

NETKY.SK • 25 November 2020, 12:02 • 2 min
Potopený remorkér spôsobil ekologickú haváriu na Dunaji

Minister životného prostredia na sociálnej sieti informoval, že pracovníci Inšpekcie životného prostredia to zvládli. Ján Budaj tak reagoval na havarijnú situáciu, ktorú bolo ostatné dni nevyhnutné riešiť v oblasti životného prostredia, keď na Dunaji došlo k ekologickej havárii.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom na sociálnej sieti Ministerstvo životného prostredia. Status zdieľal aj minister Ján Budaj.

 

„Slovenská inšpekcia životného prostredia v týchto dňoch rieši ekologickú haváriu v Bratislave na ľavom brehu rieky Dunaj,“ napísali s tým, že podnet dostali 20. novembra. Podnet znel, že dochádza k úniku ropných látok plavidla, ktoré sa potopilo na Dunaji.

 

 

„Prejavilo sa silným zápachom a ropnými škvrnami na hladine rieky. Inšpektori v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom a Hasičským a záchranným zborom neustále celú situáciu monitorujú a koordinujú pracovnú skupinu odborníkov, ktorá zabezpečuje nápravu vzniknutej situácie,“ upresnil rezort životného prostredia na sociálnej sieti.

 

Pred vylovením plavidla z Dunaja bolo potrebné priebežne zabrániť ďalšiemu úniku  a odstrániť ropné látky „aby sa eliminovali vzniknuté škody na životnom prostredí“.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies