Na hranice s Ukrajinou má prísť pomôcť 50 českých vojakov

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 09:07 • 2 min
Na hranice s Ukrajinou má prísť pomôcť 50 českých vojakov

BRATISLAVA – Na Slovensko by malo prísť z Českej republiky 50 profesionálnych vojakov s technikou. Dôvodom je humanitárna pomoc v súvislosti s hromadným prílevom vojnových utečencov z Ukrajiny. V pondelok o ich prítomnosti na území SR rozhodla vláda.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany ako predkladateľ návrhu objasnilo, že príslušníci českej armády na základe partnerskej ponuky majú pomôcť slovenským bezpečnostným zložkám zvládať organizačno-logistický nápor pri pokračujúcom náraste počtu utečencov prekračujúcich ukrajinsko-slovenské hranice.

 

img

 

„Ministerstvo obrany je pripravené zabezpečiť týmto príslušníkom ozbrojených síl logistickú podporu,“ objasňuje v predloženom materiáli rezort obrany. Z jeho rozpočtu sa budú uhrádzať tiež náklady súvisiace s prijatím a pobytom príslušníkov českej armády. Na hraniciach už slovenským kolegom pomáha 50 príslušníkov českej cudzineckej polície.

 

Možno vás zaujme: Johnson sa stretne s Trudeauom a Ruttem, majú hovoriť o sankciách voči Rusku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies