The New York Times upozorňuje na problémy s bezdomovcami

NETKY.SK • 16 Júl 2022, 09:00 • 2 min
The New York Times upozorňuje na problémy s bezdomovcami

NEW YORK – Problémy s bezdomovectvom v USA majú znaky akútnej krízy. Hlavnou príčinou je nedostatok dostupného bývania. TASR o tom informuje na základe piatkovej správy webového denníka The New York Times.

slovakia

left justify in out

Útulky pre bezdomovcov na celom území USA hlásia nárast  počtu osôb hľadajúcich pomoc a čakacie doby sa v posledných mesiacoch zdvoj- až strojnásobili, píše The New York Times. Podľa odborníkov zrejme stúpa aj počet bezdomovcov mimo týchto zariadení. Niektorí z nich žijú v táboroch, ktoré po vypuknutí pandémie začali vznikať v parkoch a na iných verejných priestranstvách vo väčších mestách.

 

img

 

Hlavnou príčinou tohto vývoja je nedostatočný prístup k bývaniu. Ďalšie, menej závažné faktory, sú chudoba, duševné choroby či závislosti. Sedem milión nájomníkov s veľmi nízkymi príjmami nemá prístup k cenovo dostupnému bývaniu, píše The New York Times s odvolaním sa na organizáciu pomáhajúcu skupinám obyvateľstva s nízkymi príjmami National Low Income Housing Coalition (NLIHC). Súčasná kríza má podľa expertov pôvod v politických opatreniach, ktoré zastavili výstavbu dostatočného počtu bytov v USA.

 

img


Miestne samosprávy takisto prijímajú legislatívu, ktorá znemožňuje výstavbu dostatočného množstva priestorov na bývanie. Nárast inflácie problém bezdomovectva znásobuje. Ceny nájomného rastú najrýchlejšie od roku 1986, čím sa domy a byty stávajú nedostupnými pre mnohých Američanov. Množstvo ľudí v dôsledku krízy nevie, kde stráviac noc. Osoby žijúce na uliciach sú vystavené riziku násilia a nepriaznivému počasiu vrátane extrémnych horúčav. Môžu prísť aj o prácu a často majú problém nájsť si nové zamestnanie, pretože nemajú prístup k internetu, konštatuje The New York Times.

 

img

 

Možno vás zaujme: Twitter zažaloval Elona Muska a žiada, aby dokončil jeho kúpu za 44 miliárd dolárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies